DAHA İLGİNÇ BİR İNSAN OLMANIN 14 BASİT YOLU

DAHA İLGİNÇ BİR İNSAN OLMANIN 14 BASİT YOLU

Kendinize bir anlık iç gözlem yapma izni verdiğinizde, sıkıldığınızdan, sıkıcı olduğunuzdan veya en azından artık ilgi çekici olmadığınızdan endişe duyabilirsiniz.

♦Daha İlginç Bir İnsan Olmanın 14 Basit Yolu

Bu, kim olduğunuzu değiştirmekle ilgili değil; beklenmedik olanı küçük, olumlu yollarla geri getirmekle ilgili..

Ebeveynlik, büyük mutluluk anlarının yanı sıra düzenli zorlukları da beraberinde getirir. Bu aynı zamanda bir dizi sonsuz yükümlülük ve rutinden oluşur ve kendinize bir anlık iç gözlem yapma izni verdiğinizde, sıkıldığınızdan, sıkıcı olduğunuzdan veya en azından artık ilgi çekici olmadığınızdan endişe duyabilirsiniz.

Bu şekilde düşünmeniz doğaldır. Ayrıca muhtemelen doğru değil.

–    Montefiore Tıp Merkezi’nde psikoloji şefi ve  Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde psikiyatri ve davranış bilimleri profesörü olan Ph.D. Simon A. Rego:

“Bu bir değerlendirmedir..Bu mutlaka bir gerçek değil.. Elbette, eskisinden çok daha az dışarı çıkıyor olabilirsiniz ve genellikle yorgun olabilirsiniz, ancak yine de aynı kişisiniz, eğlenceli şeyler yapan, her zaman arkadaşlar edinen ve eşinizin ilgisini çeken kişisiniz. Şu anda gerçekten istediğiniz şey daha ilginç olmaktır, ancak her zamankinden daha az enerjiniz ve boş zamanınız olduğunda nereden başlayacağınızdan emin değilsiniz..

Ebeveynlik bir süreliğine dünyanızı daraltabilir, ancak daha ilginç hissetmek ve daha ilginç olmak her zaman mümkündür; sadece yeni şeyler denemeyi ve ufkunuzu genişletmeyi gerektirir.”

Neden?

–    Alabama Üniversitesi’nde iletişim çalışmaları alanında yardımcı doçent olan Samantha Shebib:

“İlginçlik beklenmedikliğin bir yönüdür..Bu, halihazırda yapmakta olduğunuz şeylerde yeni aktiviteler veya ince ayarlar anlamına gelebilir. Ancak sonuç olarak, yeniden odaklanmak ve dikkati yeniden çekmek istiyorsanız, kendinizi ve başkalarını şaşırtmanız gerekir..”

İşte yardımcı olabilecek bazı şeyler..

1. Dişlerinizi Fırçalayın

Bu doğru. Ama bunu bir inceleme yazacakmış gibi yapın.

Diş macununun tadının nasıl olduğunu anlatabilmek istiyorsunuz; diş etlerinizin nasıl hissettiğini; suyun sesi nasıldı?

Bunu yaparken, dikkatinizin dağılmaması ve anı tam anlamıyla yaşamanız için dayanıklılığınızı geliştiriyorsunuz; bu, konuşmalarınıza da taşıyacağınız bir beceridir. Birisi konuştuğunda, sözünü kesmek veya tavsiyede bulunmak istemezsiniz. İnsanların kendi ilgi alanları hakkında konuşmalarına izin vermek sizi ilginç kılma etkisine sahiptir.

–    Rego:

“Onlara tamamen uyum sağlamış gibi görünüyorsunuz.. İnsanlar bunu seviyor.”

2. Daha Fazla LinkedIn İsteği Gönderin

Veya en azından e-postalarınızı şablonu kullanarak yazın. Sitenin kişisel bağlantı isteği sizi 300 karakterle sınırlandırıyor; bu, herhangi bir yazıyı daha iyi ve daha ilginç kılan şey için iyi bir uygulamadır: kısalık. Bunu kullandığınızda fazlalıkları keserek cümlelerinize daha fazla etki kazandıracaksınız. Gazetecilik ve iletişim profesörü ve Kansas Üniversitesi Bremmer Düzenleme Merkezi koordinatörü Lisa McLendon , yüksek sesle okuyun – eğer kelimelerinize takılırsanız, gönder tuşuna basmadan önce takılırlar – diyor .

3. Yeni Fikirler Alın

Aksi takdirde tüm düşünceleriniz tekrarlanacaktır. Yeni bir gazete bölümü okumaya başlayın veya haber akışınıza birkaç farklı yayın noktası ekleyin. Sosyal medyada yeni insanları takip edin. Sporu seviyor musun? Nadiren oynadığınız bir spor hakkında bilgi edinin. Teksas Üniversitesi’nde rektör yardımcısı ve psikoloji profesörü ve Bring Your Brain to Work kitabının yazarı Art Markman, eğer ilgi uyandırmazsa, en azından daha fazla sohbete katılıyor ve daha fazla bakış açısı duyuyorsunuz diyor .

4. Gerçek Bir Yapılacaklar Listesi Yapın

Daha ilginç olmak istiyorsanız seçeneklere ihtiyacınız var. Yıllar boyunca sizi heyecanlandıran, korkutan veya ilginizi çeken şeyleri düşünün ve en az 20 şeyi listeleyin. “İstiyorum ki…” ile başlamak yerine, “Merak ediyorum ki…” kullanın. İlki kaygıyı tetikler ve “evet ama” yanıtını tetikler. İlişki uzmanı ve Çiftler Enstitüsü’nün kurucu ortağı Peter Pearson, ikincisinin keşfetmeyi teşvik ettiğini ve “alçakta kalan meyveyi” aşmanıza yardımcı olduğunu söylüyor .

5. Bir Sınır Belirleyin

Yukarıdaki listeden ne seçerseniz seçin, bunu üç ila dört kez yapın. Onu sevdiğinizi düşünebilirsiniz , ancak belki de sevmediğinizi öğrenin. Ömür boyu ön taahhüt olmadan deney yapmak daha kolaydır. Pearson, “Her şeyin etrafına bir sınır koyuyor” diyor.

6. Unutmayın, Diğer Ebeveynlerle İlgileniyorsunuz

Ayrıca ilgi çekici olmama konusunda da endişeleniyorlar, bu yüzden onlara tam tersini hissettirin. Dinlerken, doğrulamak için “Bunu anladım” demek yanlış bir şey değil, ama şunu deneyin: “Bunu yapmayı nasıl biliyordun?” Bu, “Daha fazlasını duymalıyım” anlamına gelen bir iltifat ve açık uçlu bir sorudur. Shebib, bunun diğer kişinin yıldız olmasını sağladığını ve erkekler arasındaki konuşmalarda oldukça beklenmedik bir durum olduğunu söylüyor.

7. Çocukların Radyoyu Kontrol Etmesine İzin Verin

Müziğiniz önemli ama daha fazla bilinmeyen sese ihtiyacınız var. Algoritmalar size yalnızca zaten sevdiğiniz şeylerin versiyonlarını besler. Alışılmışın dışında istasyonları dinleyerek veya örneğin bir internet radyosunu rastgele bir uluslararası istasyona ayarlayarak ufkunuzu genişletin. Başka bir seçenek: Çocuklarınız. Muhtemelen çok daha farklı şeyler dinliyorlar. Bazı şarkılardan nefret edeceksiniz, ancak bazılarını çok seveceksiniz ve görünüş konusunda endişelenmenize gerek olmadığı için, şarkıların keyfini özgürce çıkarabilirsiniz. Ama bunu kendinize saklamayın. Okuldan alınırken “Olivia Rodrigo eğlenceli melodiler yapıyor” deyin. Başka bir baba “Biliyorum” diye yanıt verebilir ve yeni bir sohbet doğar; Markman, olayları gündeme getirecek “cesarete” sahip olmanın her zaman ilginç görüldüğünü söylüyor.

8. Hikayenize Pop ile Başlayın

Hey Martha, tahmin et ne oldu? Bu hemen bir kanca, ama yavaşlamayın. Eğer asıl söylemek istediğin bu ünlü benim bisiklet dersimdeydi ise, spor salonuna gidişinle ilgili ayrıntılara gerek yok. İnsanlar daha fazlasını isterse sorarlar. Hikayeyi doğrusal ve kısa tutun, böylece işlenmesi daha kolay olur. McLendon, “Kimse işlerin daha az net olmasını istemez” diyor.

9. Eski Sizden Bazılarını Geri Getirin

Eskiden kızardınız ya da şakalar yapardınız ama uyum sağlamak adına bunu susturdunuz. Benzersizliğinizin dozlar halinde geri dönmesi gerekiyor. Belki bir okul komitesi toplantısında konuşmak ya da ağır bir konuyu bölmek için yorum yapmak olabilir. Bu bir risk ama bu gerilim olmadan, bir izlenim bırakmak yerine kaybetmemek için oynuyorsunuz. Pearson, “Bir ayağınızı kıyıda tutarak okyanusları keşfetmeye çalışıyorsunuz” diyor.

10. Daha Derine Kazın

Soru ister çocuklarınızdan gelsin, ister bir arkadaşınızla yaptığınız bir sohbetten gelsin, “Bilmiyorum” deyip konuyu bu şekilde bırakmak yerine cevap aramaya özen gösterin. Bu merak alışkanlığını geliştirecek , yani Antarktika’nın bir hükümeti var mı? Veya Arılar zamanı söyleyebilir mi? ( Evet! ) gel, refleksin şu: “Hadi öğrenelim.” Google’a bir egzersiz verin. Ama daha ileri gidin. Konuyla ilgili bir kitap veya belgesel bulun. “Önemine” takılıp kalmayın; peki ya farklı çikolata türleri veya kanalizasyon sistemlerinin gerçekte nasıl çalıştığı konusunda tavşan deliğine gidiyorsanız? Önemli olan arayıştır. Ve herkes yeni bir şeyler öğreniyor.

11. Randevu Gecesinde Senaryoyu Çevirin

Dizginleri elinize alın ve beklenmedik bir şey planlayın.

Çok önemli olmasına gerek yok, sadece biraz sıra dışı olması yeterli. Şu abonelik cinayeti gizemli kutularından birini sipariş et. Sırf bu yüzden akşam yemeğini yeni bir yerden alın. Her gün sarsılıyor ve bu senin yüzünden.

–    Shebib:

“İlişkide bu yeniliği yaratıyor.. Birine farklı bir açıdan bakmanızı sağlar.”

12. İyi Bir Kitap Bulun

Burada birçok seçeneğiniz var. Kitapçılar. Yerel kütüphanecileriniz.

Reddit önerileri. Az önce izlediğin belgesel. Ama başka bir kaynak da babanın arkadaşları. McLendon, aynı zaman ve enerji kısıtlamalarına sahip olduklarından önerilerinin ciddi bir potansiyele sahip olduğunu söylüyor. Ama asla bitirmeye kararlı değilsin. Bir kitapta ne kadar süre kalacağınızı öğrenmek için kütüphaneci Nancy Pearl’ün kılavuzunu kullanın: 50 yaşın altındaysanız 50 sayfa; 100 sayfa eksi yaşınız bittiyse.

13. Takvime Kendiliğindenliği Ekleyin

En açık olan günü seçin ve yeni bir egzersiz, yemek, müzik, her şeyi denemeye karar verin..

Bir şapkaya bir sürü seçenek koyun ve ne seçilirse onu yapın. Bunu ailenizle, tek başınıza veya eşinizle birlikte yapın. Eğer harikaysa, seçeneklerinizi genişlettiniz ve bir birim olarak bağ kurmanıza yardımcı oldunuz. Eğer korkunçsa, iyi bir hikayen var demektir. Zorunlu gibi görünse de ne olmuş yani?

–    Shebib:

“Bu hâlâ bir düzeyde kendiliğindenlik çünkü normalde yaptığınız şey bu değil”

14. İnsanlara Gerçekten Ne Düşündüğünüzü Söyleyin

Dikkatli bir dinleyici olmak ve açık uçlu sorular sormak harikadır.

Ancak şunu sormak da öyle: “Size bu konudaki fikrimi söyleyebilir miyim?”

Başka bir bakış açısına ihtiyaç olduğunu güçlü bir şekilde hissediyorsanız. Yargılamadan veya sinirlenmeden aynı fikirde değilsiniz ve diğer kişinin size konuşmayı başlatma alanı vermesine izin veriyorsunuz. Bu sosyal bir risk, ancak sürekli sessizliğin size hiçbir faydası yok.

–   Rego:

“Hiçbir şey paylaşmazsanız insanlar ilginç olup olmadığınızı nasıl anlayacak?”

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights