Tek başına uçmanın barışçıl avantajlarına rağmen Mayo Clinic , hareketin bebeklerinde bebek ölümü, nöbet ve sinir sistemi bozuklukları riskinin daha yüksek olduğu konusunda uyarıyor.

♦Uzmanlar, ‘Serbest doğum’ eğiliminin yeni doğan bebekleri ölüm ve nöbet riskiyle karşı karşıya bıraktığı konusunda uyarıyor

Elbette özgür doğarlar ancak riskli yolu izlemenin maliyeti yüksek olabilir.

Bir bebeği dünyaya kabul etmek çoğu kadın tarafından kutsal kabul edilir.

Dolayısıyla, hastaneye koşmak, uyuşturulmak ve doğum ve doğum işlerini çaresizce sağlık çalışanlarına devretmek gibi stresli çılgınlığın bu değerli anı gölgelemesi yerine, viral ” bedava doğum” trendinin hamile anneleri ve babaları bu işi tek başlarına yapıyorlar. .

–   Geleneksel olmayan doğum yöntemine adanmış raporun çalışma yazarları:

“Yardımsız doğum olarak da adlandırılan serbest doğum, plana göre, evde veya annelik profesyonel bakımı olmadan başka bir yerde doğum yapmak olarak tanımlanıyor..

Kadınlar, doğum ve bebeğin doğumu sırasında herhangi bir ebelik desteği, tıbbi tedavi, klinik izleme veya teknoloji kullanımı almamayı tercih ediyor.”

Tek başına uçmanın barışçıl avantajlarına rağmen Mayo Clinic , hareketin bebeklerinde bebek ölümü, nöbet ve sinir sistemi bozuklukları riskinin daha yüksek olduğu konusunda uyarıyor.

Akademiska çalışması, 2010 ile 2017 yılları arasında evde doğum sırasında hastanelerde olduğundan daha fazla yenidoğanın öldüğünü gösteren ABD hasta kayıt defterine atıfta bulundu.

Annelerin bebeklerini tıbbi müdahale olmadan evlerinin konforunda doğurmayı tercih etmesi nedeniyle “bedava doğum” trendi pandemiden bu yana istikrarlı bir artış gösterdi..

Bulgulara göre, bilim gerektirmeyen doğumları tercih eden çoğu anne adayı, hastane bakımıyla ilgili daha önceki olumsuz deneyimleri, duygusal veya sosyal ihtiyaçlarının doktorlar tarafından göz ardı edileceği endişesi ve sistematik önyargıların kurbanı olma korkusu nedeniyle bunu yapıyor. .

Sağlık sistemine karşı daha az önyargılı olan diğerleri, ev ortamlarının huzur, güvenlik ve konforunda özerk bir şekilde doğum yapmayı tercih ediyorlar.

Ücretsiz doğum ABD genelinde yasaldır ve COVID-19 salgınının başlangıcından bu yana ülke çapında popülerliği artmıştır.

Hamile karnını parlak bir dairede yüksek açılı bir görünümden tutarak kanepede yatan hamile anne.Çevrimiçi olarak “bedava doğum” yapan anneler, evdeki “güzel” deneyimlerini viral olarak paylaştılar, ancak uzmanlar kendin yap doğum yönteminin riskler getirdiğini söylüyor.

Aslında CDC’nin bir raporu , evde çocuk doğurmanın 2019’dan 2020’ye kadar %22’lik muazzam bir artış gösterdiğini ortaya çıkardı. 2020’den 2021’e kadar ilave %12’lik bir artış görüldü; yani en yüksek anne ölüm oranlarına sahip olan siyahi ve İspanyol kökenli anneler arasında.

Trend internette de ivme kazanmaya devam ediyor ve milyonlarca kişinin TikTok’un #FreeBirthing hashtag’i altında bu çılgınlığın şampiyonu olduğunu görüyor.

Missouri’den üç çocuk annesi olan 24 yaşındaki Kaytlynn Griem, Kendin Yap yaklaşımına yemin etti ve geleneksel tıbba göre faydalarını tanıtan bir gönderide TikTok’ta binlerce görüntüleme elde etti.

–   Kaytlynn Griem:

 

“Bedava doğum bir kadının yapabileceği en normal şeylerden biridir…Birinin müdahale etmesi normal değil.. Eğitimli bir tıp uzmanıyla doğum yapmayı denedim ama istediğim ve hak ettiğim fizyolojik doğumu yapmama izin vermediler.”

Spokane, Washington’dan üç Kurin Adele’nin kendini taçlandıran “çıtır annesi”, yakın zamanda Kasım ayındaki bedava doğum deneyimini 441.000’den fazla çevrimiçi izleyiciye anlattı.

Kızını yatak odasında plastik bir duş başlığının üstünde karşılayan esmer, bebeğin tıbbi müdahale olmadan doğum kanalından doğal bir şekilde çıkmasıyla güldüğünü ve “Tanrıya şükrettiğini” söyledi.

Klinisyenler, özgür doğum salınımına katılanların, meseleleri kendi ellerine alma konusunda doğuştan güçlü hissettiklerini keşfettiler.

-Yayında şöyle yazıyor:

“Kadınlar, ebelerin [veya diğer sağlık çalışanlarının] varlığı olmadan doğumu yönetebileceklerinden emindiler. Kadınlar özgür doğum hazırlıklarında doğum sırasındaki komplikasyonları göz önünde bulundurmuş ve risk değerlendirmeleri yapmıştır” diye ekliyor. Doğum sürecine kimse müdahale etmezse veya müdahale etmezse komplikasyon riskleri çok küçük kabul ediliyor.”

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Verified by MonsterInsights