daha fazla kahve içmenin

daha fazla kahve içmenin

Birçok kişi kahvenin olumsuz etkileri olduğunu iddia ediyor ancak ölçülü olarak alındığında kahve yeterince zararsızdır.

♦ Çalışma, daha fazla kahve içmenin aslında size yardımcı olabileceğini söylüyor

Kahve çoğumuzun her sabah vazgeçilmez içeceğidir..

Sabah kahvesi bizi güne başlayacak kadar enerjik yapar. Geceleri birkaç yudum içmek, ders çalışmak veya çalışmak için ekstra uyanık saatler kazanmamızı sağlayabilir..

Birçok kişi kahvenin olumsuz etkileri olduğunu iddia ediyor ancak ölçülü olarak alındığında kahve yeterince zararsızdır.

ScienceAlert tarafından bildirilen yeni bir çalışma, fazladan bir fincan kahve içmenin yaşa bağlı kilo alımını azaltmaya bile yardımcı olabileceğini ortaya çıkardı..

   -Çalışmanın hakem denetiminden geçtiği ancak ‘ön-kanıt’ aşamasında olduğu bildiriliyor. Bu, henüz formatlanmadığı ve kopyalanmadığı anlamına gelir.

   -Çalışmanın, normalde ortalama olarak kabul edilen miktardan fazla bir fincan kahve içmenin, dört yıl boyunca beklenenden 0,12 kg daha az kilo alımıyla sonuçlandığını ortaya çıkardığı bildirildi.

Çalışma ABD’deki üç büyük araştırmadan elde edilen verileri birleştirdi. Bunlar arasında 1986’dan 2010’a ve 1991’den 2015’e kadar iki Hemşire Sağlığı araştırması ve 1991’den 2014’e kadar bir Sağlık Profesyoneli Takip çalışması yer almaktadır.

   -İlk iki çalışmaya 230.000 kişi dahil edildi. Üçüncü çalışmaya 50.000’den fazla erkek sağlık profesyoneli dahil edildi.

Bu çalışmalara katılanlar, yiyecek ve içecek alımını değerlendirmek için bir temel anket doldurdu ve her dört yılda bir başka bir anket daha doldurdu. Ortaya çıkan veri setleri, araştırmacıların dört yıllık aralıklarla kahve alımını ve kişinin bildirdiği ağırlıktaki değişiklikleri analiz etmesine olanak sağladı..

 

Hemşirelerin çalışmalarında gözlemlenen ortalama dört yıllık kilo artışlarının 1,2 kg ve 1,7 kg olduğu belirlendi. 

-Sağlık çalışanlarının çalışmalarındaki ortalama artış ise ortalama 0,8 kilo aldı.

   -Şekersiz kafeinli veya kafeinsiz kahve alımının günde bir fincan arttırılmasının, dört yıl boyunca beklenenden 0,12 kg daha az kilo alımıyla sonuçlandığı bulundu.

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights