ARAŞTIRMAYA GÖRE ZERDEÇAL HAZIMSIZLIKTA İLAÇ KADAR ETKİLİ OLABİLİR

🟢 ARAŞTIRMAYA GÖRE ZERDEÇAL HAZIMSIZLIKTA İLAÇ KADAR ETKİLİ OLABİLİR

Türünün ilk çalışması, baharatta bulunan doğal bileşiğin aşırı mide asidini omeprazol kadar etkili bir şekilde azaltabildiğini gösteriyor

-Bir çalışma, zerdeçalın hazımsızlığı tedavi etmek için ilaç kadar iyi olabileceğini öne sürüyor..

Türünün ilk çalışmasına göre mutfak baharatında bulunan doğal bir bileşik, aşırı mide asidini azaltmak ve hazımsızlığı tedavi etmek için kullanılan bir ilaç olan omeprazol kadar etkili olabilir..

 -Bulgular BMJ Evidence-Based Medicine dergisinde yayınlandı .

Zerdeçal, antiinflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu düşünülen kurkumin adı verilen doğal olarak aktif bir bileşik içerir..

 Güneydoğu Asya’da uzun süredir hazımsızlık tedavisi de dahil olmak üzere tıbbi bir ilaç olarak kullanılmaktadır..

Ancak şu ana kadar hazımsızlığa yönelik geleneksel ilaçlarla ne kadar iyi olabileceği karşılaştırıldığında netlik kazanmadı, bunun büyük ölçüde nedeni karşılaştırmalı çalışma yapılmamasıydı.

Çift kör, plasebo kontrollü bir klinik deneyde araştırmacılar, tekrarlayan mide rahatsızlığı olan 18 ila 70 yaşları arasındaki 206 hastayı işe aldılar ve bunların 151’i çalışmayı tamamladı. 2019 ile 2021 yılları arasında Tayland’daki hastanelerden toplandılar ve 28 gün boyunca üç tedavi grubundan birine rastgele atandılar..

Bunlar şunlardı: zerdeçal (günde 4 kez 250 mg’lık iki büyük kurkumin kapsülü) ve bir küçük yapay kapsül; omeprazol (günde 20 mg’lık bir küçük kapsül ve günde 4 kez iki büyük yapay kapsül); ve zerdeçal artı omeprazol.

-Omeprazol, dispepsiyi (hazımsızlık) tedavi etmek için kullanılan bir proton pompası inhibitörüdür (PPI)..

 Çoğu insan hayatının bir noktasında bu duruma sahiptir. Genellikle daha ciddi bir durumun işareti değildir ve kişiler kendilerini tedavi edebilirler..

Ancak araştırmacılar, ÜFE’lerin uzun süreli kullanımının artan kırık riski, mikro besin eksiklikleri ve artan enfeksiyon riski ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Her üç gruptaki hastalar, denemenin başlangıcında dispepsi değerlendirme puanı veya Soda şiddeti ile değerlendirilen benzer klinik özelliklere ve hazımsızlık puanlarına sahipti. Hastalar 28 gün sonra ve 56 gün sonra tekrar değerlendirildi.

Araştırmacılar, oral kurkuminin güvenli ve iyi tolere edildiğini ve her üç gruptaki hastaların semptomlarda benzer bir iyileşme yaşadığını buldu.

Çalışmanın küçük boyutunun yanı sıra kısa müdahale süresi ve uzun vadeli izleme verilerinin eksikliği gibi diğer bazı sınırlamaları da kabul ettiler. Daha büyük, uzun vadeli çalışmalara ihtiyaç olduğunu söylediler.

Bununla birlikte şu sonuca vardılar: “Bu çok merkezli, randomize kontrollü çalışma, fonksiyonel dispepsinin tedavisi için oldukça güvenilir kanıtlar sağlıyor” ve “çalışmamızdan elde edilen yeni bulgular, kurkuminin klinik uygulamada dikkate alınmasını haklı gösterebilir”

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights