GÜLME TERAPİSİ: "BU HASTA POPÜLASYONUNDA ETKİLİ BİR KARDİYAK REHABİLİTASYON ŞEKLİ"

🔵 ÇALIŞMA, KORONER ARTER HASTALIĞI OLAN HASTALARDA GÜLME TERAPİSİ DEĞERLENDİREN İLK RANDOMİZE KLİNİK ÇALIŞMADIR.

Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin Amsterdam’daki yıllık toplantısında sunulan, henüz hakemli değerlendirmeden geçmemiş bir araştırma, gülme terapisinin kalp , akciğerler , arterler ve damarları içeren kardiyovasküler sistemin işlevsel kapasitesini artırabildiğini ortaya çıkardı ..

Brezilya’daki Hospital de Clínicas de Porto Alegre’den Marco Saffi’nin de aralarında bulunduğu araştırmacılar, kahkaha terapisine katılan koroner arter hastalığı olan hastalarda inflamasyonun azaldığını ve sağlık belirtilerinin daha iyi olduğunu buldu..

Kahkaha terapisi seanslarının, hastanın kalbindeki dokunun genişlemesine neden olabileceğini ve potansiyel olarak vücutta oksijen akışının artmasına yol açabileceğini buldular.

https://www.cafemedyam.com/2023/01/19/ereksiyon-haplari-kalp-hastaligi-riskini-azaltiyor/13/02/16/124412/saglik/cafemedyam/

Bilim adamları, şimdiye kadar koroner arter hastalarında ilaç kullanmadan farklı tedavilerin araştırıldığını, ancak kahkaha terapisi kullanılarak yapılan rehabilitasyonun faydalarının tam olarak değerlendirilmediğini söyledi..

Yeni çalışmada, kahkaha terapisinin koroner arter hastalığı olan hastaların fonksiyonel kapasitesi, doku fonksiyonu ve vücutlarındaki inflamasyon belirteçleri üzerindeki etkisi değerlendirildi..

Dünyadaki en yaygın hastalıklardan biri olan bu durum, kalbin koroner arterlerinin organa yeterli kan, oksijen ve besin sağlamakta zorlanması sonucu ortaya çıkıyor.

Bilim insanları, Ağustos 2016’dan Aralık 2020’ye kadar ortalama yaşı 64 olan 26 yetişkinin katıldığı, her birinin oksijen alımını ve kan akışı arttığında ana arterlerinin genişlemesini ölçen bir klinik deney gerçekleştirdi..

Araştırmacılar ayrıca hastaların vücutlarındaki interlökin (IL)-6, IL-10, tümör nekroz faktörü (TNF)-alfa, vasküler hücre yapışma molekülü (VCAM) ve hücreler arası yapışma molekülü (ICAM) gibi inflamasyonun göstergesi olan moleküllerin seviyelerini de ölçtüler. )..

https://www.cafemedyam.com/2022/11/20/kalp-krizinin-onceden-gorulme-ihtimali-yuksek-semptomlari/14/33/20/118304/saglik/cafemedyam/

-Hastalardan 13’ü haftada iki kez kendi seçtikleri TV komedi programını izleyerek kahkaha terapisi uygulanan gruba atandı ..

-Bilim adamları, diğer 13 kişinin kontrol grubu olarak görev yaptığını ve “tarafsız belgeseller” izlediğini belirtti..

Çalışmanın, kahkaha terapisini kullanarak rehabilitasyonun koroner arter hastalığı olan hastalar üzerindeki etkisini değerlendiren ilk kontrollü klinik çalışma olduğunu söylediler..

Vücudun en yüksek oksijen alımında bir artış ve doku fonksiyonunda iyileşmelerin yanı sıra vücudun iltihaplanma belirteçlerinde de iyileşmeler ortaya çıktı.

https://www.cafemedyam.com/2022/10/24/gereginden-fazla-stres-kalp-ve-akcigerlerin-calisma-temposunu-bozabilir/14/40/13/115172/saglik/cafemedyam/

Yeni bulgular, iyi bir kahkaha seansının vücudun stresi ve iltihabı azaltan , kalp ve kan damarlarının rahatlamasına yardımcı olan hormonlar olan endorfin salgılamasını sağladığını öne süren önceki araştırmalarla aynı doğrultudadır .

Bilim insanları, dünyanın en büyük kalp konferansında sunulan yeni sonuçlara dayanarak, gülme terapisinin “bu hasta popülasyonunda etkili bir kardiyak rehabilitasyon şekli” oluşturabileceğini söylüyor..

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et