THREADS'E NEREDEN GİREBİLİRİM?

🔵 THREADS NEDİR? THREADS HESABI NASIL AÇILIR?

Twitter’ın yeni rakibi Threads kullanıma açıldı.

Mark Zuckerberg, lansmandan sonraki ilk dört saat içinde beş milyondan fazla kişinin Threads’e kaydolduğunu söyledi..

Meta’nın en yeni uygulaması rakibine çok benziyor…

Threads nedir, nasıl üye olunur? gibi sorulara birlikte bakalım…

Mark Zuckerberg’in açıklamasına göre lansmandan sadece dört saat sonra, beş milyondan fazla kişi Meta’nın yeni Twitter rakibi Threads için hesap açtı. “Zuck” adını kullanan CEO, duyuruyu yeni platformdan yaptı.

Zuckerberg, ilk iki saatte de platformun 2 milyon kayda ulaştığını duyurmuştu.

Threads, Meta’nın Ekim ayında aylık yaklaşık iki milyar aktif kullanıcısı olduğunu duyurduğu Instagram ile bağlantılı. Yeni uygulama, kullanıcıların Instagram kullanıcı adlarıyla Threads hesapları oluşturmasına ve Instagram’da takip ettikleri kişilerle bağlantı kurmasına da olanak tanıyor.

– Zuckerberg: 

“Vizyonumuz, Instagram’ın en iyi kısımlarını almak ve metin, fikir ve aklınızdakileri tartışmak için yeni bir deneyim yaratmaktır..” .

Threads’in lansman zamanlaması, en güçlü metin tabanlı sosyal medya uygulaması olan Twitter’ın ‘geçici kısıtlama kararı’ gibi tartışmalarla gündemde olduğu bir dönemde yapıldı..

Twitter, Elon Musk’ın platformu satın almasından hemen önce, 2022’de günlük yaklaşık 237,8 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu tahmin ediyordu.

Meta, Threads’i sosyal ağların birlikte çalışabilir olmasına izin veren ve Threads kullanıcılarının hesaplarını ve takipçilerini ActivityPub destekli diğer uygulamalara götürmesine izin veren ActivityPub ile uyumlu hale getirmek için çalışıyor.

https://www.cafemedyam.com/2023/07/02/musk-neden-twittera-sinirlama-getirdi/19/11/06/143096/bilim-teknoloji/cafemedyam/

🔵 THREADS’E NASIL ÜYE OLUNUR? THREADS NASIL ÇALIŞIYOR?

Threads, Instagram giriş bilgilerinizi kullanarak kaydolmanıza olanak tanır ve zaten Instagram’da takip ettiğiniz tüm hesapları, katıldıkları anda otomatik olarak Threads’de takip edebileceksiniz.

En kolay yol olarak Instagram’da arama çubuğuna ‘Threads’ yazabilirsiniz. Bir buton çıkar ve sizi doğrudan uygulamaya götürür.

500 karaktere kadar gönderiler gönderebilir, en fazla 5 dakika uzunluğunda gifler ve videolar ekleyebilirsiniz.

Threads, Twitter’a çok benziyor. Kısa metin tabanlı içerikler, beğeniler ve yeniden gönderiler… Tweet atmaya benzer şekilde alıntılamak da mümkün.

NEDEN TAKİP ETMEDİĞİM KİŞİLERİN PAYLAŞIMLARINI GÖRÜYORUM?



Threads’le ilgili ilk eleştirilerden biri, kullanıcıların takip ettikleri hesaplardan gelen gönderiler dışında takip etmediği kişilerin paylaşımlarını da görmesine ilişkin..

 Meta, projenin takip edilen hesapların ve algoritmik önerilerin bir karışımı olduğunu belirtti. Şu anda sadece takip ettiğiniz kişilerin gönderilerini görmenin bir yolu yok. Bu konuda bir seçenek olup olmadığı şu an için açıklanmadı..

DM GÖNDEREBİLİR MİYİM?



Şu anda diğer kullanıcılara doğrudan mesaj göndermenin bir yolu yok.

🔵 THREADS’E NEREDEN GİREBİLİRİM?



Şu anda Threads’e yalnızca iOS veya Android uygulamaları aracılığıyla erişebilirsiniz. Bu aşamada bir masaüstü sürümü yok ve Meta ne zaman kullanıma sunulacağını duyurmadı.

REKLAM OLACAK MI?



Meta, bu yıl Threads’ten para kazanmayacağını belirtti, ancak gelecekte reklamlar için kapıyı açık bıraktı.

🔵 FARKLI BİR KULLANICI ADI ALABİLİR MİYİM?



Şimdilik Meta, insanların yalnızca Instagram oturum açma bilgilerini kullanarak oturum açmasına izin veriyor. Bu nedenle Instagram’da sahip olduğunuz kullanıcı adını kullanacaksınız. Bu kararın, başka bir kişinin, kullanıcı adını almasından endişe duyan hesaplar için iyi olduğu yorumu yapılıyor.

Please follow and like us:

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

CAFEMEDYAM sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et