En İyi Muzlu Puding

En İyi Muzlu Puding

.

En İyi Muzlu Puding

  • Yaygın olarak kullanılan kutulu puding karışımı yerine vanilyalı pasta kreması kullanmak, daha ipeksi, daha zengin bir dolgu sağlar.
  • Muhallebinin bir dakika boyunca köpürmesine izin vermek, yumurta sarısındaki nişastayı çözen bir enzim olan amilazı devre dışı bırakır ..
  • Pudingin en az sekiz saat soğutulması tatların birbirine karışmasını sağlar ve gofretlere tamamen yumuşama şansı verir.

İçindekiler

 

Talimatlar

  1. 4 litrelik paslanmaz çelik bir tencerede veya tencerede, sütü ve kazınmış vanilya çekirdeğini, tohumları veya 1 çay kaşığı vanilya ezmesiyle birlikte birleştirin. Orta ateşte  kaynatın.   Ateşten alın, buharlaşmayı önlemek için üzerini örtün ve 30 dakika demlenmeye bırakın.

    20201210-vanilyalı-pasta-kremalı-vicky-wasik-1
     
  2. Büyük bir kapta, kısmen soğuk su ve buz karışımıyla doldurarak bir buz banyosu hazırlayın. Bir kenara koyun.

    20201210-pasta-kreması-vicky-wasik-su-banyosu-1
     
  3. Nemli bir havlunun üzerine yerleştirilmiş orta dereceli ısıya dayanıklı bir karıştırma kabında (bu stabil bir taban görevi görür), şekeri, mısır nişastasını ve tuzu birlikte karıştırın. Karışım soluk sarı, pürüzsüz ve kabarık hale gelinceye kadar yumurta sarısını yaklaşık 1 dakika çırpın.

    20201210-vanilyalı-pasta-kreması-vicky-wasik-7
     
  4. Demlenmiş sütün kapağını açın ve vanilya çekirdeğini çıkarın. Sürekli çırparken sütü yavaş yavaş yumurta sarısı karışımına ince bir akış halinde, tamamı eklenene kadar dökün.

    20201210-vanilyalı-pasta-kreması-vicky-wasik-9
     
  5. Karışımı aynı tencereye geri koyun. Orta ateşte, pastacı kreması kalınlaşmaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Koyulaştıktan sonra çırpmaya devam edin ve birkaç saniyede bir kabarcık olup olmadığını kontrol etmek için yaklaşık 1 dakika duraklayın. Kabarmaya başladığında zamanlayıcıyı ayarlayın ve 1 dakika kadar çırpmaya devam edin. (Bu adım, yumurta sarısında bulunan nişastayı çözen bir protein olan amilazı nötralize etmek için önemlidir.)

    20201210-vanilyalı-pasta-kreması-vicky-wasik-15
     
  6. Ateşi kapatın, eriyene ve iyice birleşene kadar tereyağında çırpın. Pastacı kremasını, ısıya dayanıklı orta boy bir kasenin üzerine yerleştirilmiş ince gözenekli bir elek ile süzün. Bir kabuk oluşmasını önlemek için derhal plastik ambalajı doğrudan kremin yüzeyine yerleştirin. Kaseyi hazırlanan buz banyosuna aktarıp 30 dakika soğumaya bırakın, ardından yaklaşık 2 saat soğuyuncaya kadar buzdolabında saklayın.

    20201210-vanilyalı-pasta-kremalı-vicky-wasik-adım7
     
  7. Muzlu pudingi hazırlamaya hazır olduğunuzda pasta kremasını pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Esnek veya ofset bir spatula kullanarak, kabın tabanını yaklaşık 1 bardak pasta kremasıyla kaplayın. Üstüne bir kat vanilyalı Gofret koyun. Muz dilimlerini gofretlerin üzerine dizin. 4 katmanınız olana kadar tekrarlayın; Üst katı kalan pastacı kremasıyla kaplayın.

  8. Plastik sargıyı doğrudan pasta kremasının yüzeyine yerleştirin ve gofretler yumuşayana ve tatlar eriyene kadar en az 8 saat ve en fazla 24 saate kadar buzdolabında saklayın. (Kalan Nilla Gofretleriniz olabilir; isterseniz süslemek için bir kenara koyun.)

    Muzlu pudingin hazırlanışını gösteren dört resim kolajı
  9. Servis etmeye hazır olduğunuzda, çırpılmış kremayı hazırlayın: Çırpma aparatı ile donatılmış bir stand mikserinin kasesinde, ağır kremayı, şekerleme şekerini ve kalan 1/2 çay kaşığı koşer tuzunu yumuşak zirveler oluşana kadar çırpın. (Alternatif olarak, orta boy bir kapta, kremayı elinizle veya bir el mikseri kullanarak yumuşak tepeler oluşana kadar çırpın.)

    Çırpılmış kremanın üstten görünüşü
  10. Pudingin plastik ambalajını çıkarın ve üzerine çırpılmış krema ekleyin. İstenirse ezilmiş vanilyalı Gofretleri ile süsleyin. Derhal servis yapın.

    Muzlu pudingin üzerine krem ​​şanti konulduğu yan görünüm
     

Bitmiş muzlu puding 1 gün öncesine kadar yapılabilir. Muzlu pudingi önceden hazırlamak için tarifi 8. adıma kadar takip edin, ardından servis yapmaya hazır olduğunuzda tatlının üzerine krem ​​şanti ekleyin. Artıkları saklamak için plastik ambalajla gevşek bir şekilde örtün ve 5 güne kadar buzdolabında saklayın.

 

 

En İyi Muzlu Puding
En İyi Muzlu Puding

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

About The Author

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial