Yaban Mersinli Mısır Ekmeği Cobbler

Yaban Mersinli Mısır Ekmeği Cobbler

Yaza Uygun Tatlı ve Reçel Yaban Mersinli Mısır Ekmeği Cobbler Tarifi

Bu klasik yaz tatlısının bizim versiyonumuzda, reçelli yaban mersini dolgusunu, tatlı limon kokulu mısır ekmeği sosuyla eşleştiriyoruz.

  • Az miktarda mısır nişastası, yaban mersini sularını topaklaştırmadan koyulaştırmak için yeterlidir.
  • Bir miktar tarçın, yaban mersinin doğal lezzetini güçlendirir.
  • Dünyevi, tatlı bir mısır ekmeği tepesi, limonlu yaban mersini ile mükemmel bir şekilde eşleşir.

 

Tam tarifi için okumaya devam edin.

SE yaban mersinli mısır ekmeği ayakkabıcı dipnot

Kolay Yaban Mersinli Mısır Ekmeği Yapımı için 4 İpucu

1. Yaban mersini lezzetini sadece bir miktar tarçın ve limonla vurgulayın.  Yaban mersini aromasının ön planda ve merkezde olmasını istedik ama aynı zamanda çok yönlü olmasını da istedik. Bunu sağlamak için, yaban mersininin narin çiçeksi lezzetini vurgulamak için sadece 1/4 çay kaşığı tarçın eklenir, limon kabuğu rendesi ve limon suyu kombinasyonu ise dolguyu aydınlatır ve taze yaban mersini aromasını patlatır.

2. Dolguyu mısır nişastasıyla koyulaştırın, ancak çok fazla değil.  Genellikle çok amaçlı un, mısır nişastası, patates nişastası veya tapyoka nişastası olsun, bir tür koyulaştırıcı kullanın. Bunun nedeni kullanılan meyvelerin çoğunun (burada yaban mersini, ancak diğer meyveler, çekirdekli meyveler ve hatta elmalar için de geçerlidir) pişirme işlemi sırasında açığa çıkan suyu tutmasıdır. reçelli, viskoz dolgu yerine pişmiş yaban mersini çorbası elde edersiniz. Ancak eklenen koyulaştırıcının miktarı ve türü, dolgunun mükemmel şekilde sabitlendiğini ve çorba gibi veya topaklanma olmadığını garanti eden şeydir.

Pişirmeden önce yaban mersini ile birlikte atılan mısır nişastası sadece koyulaştırıcı eklemenin kolay bir yolu değildi, aynı zamanda kabarcıklı hale gelinceye kadar pişirildiğinde mısır nişastası aktive olur ve yaban mersini dolgusunu koyulaştırmanın kusursuz bir yoludur.

Tarifi takip edin ve mükemmel reçelli bir dolgu için mısır nişastası miktarını iki yemek kaşığı ile sınırlandırın. Dolgu daha fazlası ile test edildiğinde koyu bir çamura dönüştü.

3. Geleneksel bisküvi hamurunu atlayın..

En yaygın olan iki tür vardır: Birincisinin alt kısmında bir meyve tabakası ve şekerli bisküvilerden yapılmış bir üst kısmı vardır; diğerinde meyvenin altından başlayan, ancak piştikçe yukarıya çıkan kek benzeri bir hamur var.

Bu tarifte, bu iki stili birleştiriyor ve yumuşak ve nemli kek benzeri bir dokuya, tatlı, limonlu bir tada ve mısır unundan reçelli dolguyu dengelemek için hoş kumlu bir dokuya sahip bir mısır ekmeği yapıyoruz.

SE yaban mersinli mısır ekmeği ayakkabıcı dipnot 1

4. Yaban mersininin bir kısmını tatlının üzerine koymak için saklayın. Mısır ekmeği üst malzemesinin dolgu için mükemmel doku ve lezzet eşleşmesi olduğunu, aynı zamanda mücevher tonlarındaki yaban mersini dolgusunu da tamamen kapladığını bulduk. Yarım bardak taze yaban mersinini bir kenara ayırıp bunları üst malzeme olarak kullandık. 10 dakika boyunca kısmen pişirildikten sonra, pişirmeyi bitirmek için fırına geri göndermeden önce, ayrılmış taze yaban mersinlerini yeni ayarlanmış mısır ekmeği tepesine saplayın. Sonuç, lezzetli olduğu kadar muhteşem Büyük bir kepçe vanilyalı dondurma veya bir parça hafif tatlandırılmış çırpılmış krema ile sıcak olarak servis etmenizi öneririz.

SE yaban mersinli mısır ekmeği ayakkabıcı dipnot 2

 

Yaban Mersinli Mısır Ekmeği Cobbler
Yaban Mersinli Mısır Ekmeği Cobbler

 

İçindekiler

Dolgu için:

  • 100 g toz şeker
  • yemek kaşığı mısır nişastası 16g
  • 2 çay kaşığı taze limon kabuğu rendesi ve yemek kaşığı (45ml) 1 limonun suyu
  • 1/4 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • Kaşer tuzu bir tutam
  • Taze veya dondurulmuş yaban mersini, bölünmüş (yaklaşık 6 1/2 bardak; 787 g)

Üzeri için:

  •  1 su bardağı çok amaçlı un 128 g
  •  Toz şeker 13 4 g
  • 1/2 bardak ince sarı mısır unu 82 g
  • çay kaşığı Elmas Kristal koşer tuzu; sofra tuzu kullanacaksanız hacimce yarısı kadar kullanın
  • çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • çay kaşığı taze limon kabuğu rendesi (1 limondan)
  • yemek kaşığı (126g) tuzsuz tereyağı eritilmiş ve hafifçe soğutulmuş, bölünmüş
  • su bardağı (237ml) ekşi krema
  • büyük yumurta
  • Servis için vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema

Talimatlar

  1. Doldurmak için: Fırın rafını orta konuma ayarlayın ve fırını 175°C’ye (350°F) önceden ısıtın. Büyük bir kapta şekeri, mısır nişastasını, limon kabuğu rendesini, tarçını ve tuzu çırpın. 6 bardak yaban mersini ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın; bir kenara koyun.

    SE yaban mersinli mısır ekmeği ayakkabıcı adım 1
  2. Üzeri için: Büyük bir kapta un, 2/3 su bardağı şeker, mısır unu, tuz, kabartma tozu, karbonat ve limon kabuğu rendesini birlikte çırpın. Küçük bir kapta 8 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, ekşi krema ve yumurtayı pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Kuru malzemelerde bir kuyu oluşturun. Yavaş yavaş ekşi krema karışımını un karışımına ekleyin, birleşene kadar karıştırın.

    SE yaban mersinli mısır ekmeği ayakkabıcı adım 2
  3. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını  dökme demir tava veya cam pişirme kabının alt ve yanlarına fırçayla kaplayın. Yaban mersini karışımını tavaya ekleyin. Büyük bir kaşık kullanarak mısır ekmeğini yaban mersinlerinin üzerine dökün. Kalan 1 yemek kaşığı şekeri serpin.

    SE yaban mersinli mısır ekmeği cobber step3
  4. Mısır ekmeği hamuru eşit bir tabaka halinde yayılıncaya ve yaklaşık 10 dakika kadar yeni sertleşmeye başlayana kadar pişirin. Fırın eldiveni kullanarak, tavayı dikkatlice fırından çıkarın ve mısır ekmeğinin üzerine kalan 1/2 bardak yaban mersini ekleyin, yaban mersinlerini yavaşça tepesine bastırın. Fırına dönün ve yaban mersini dolgusu köpürene, mısır ekmeği tepesi altın-kahverengi oluncaya ve mısır ekmeği katmanının ortasına yerleştirilen bir bıçak temiz çıkana kadar, 40 ila 50 dakika kadar pişirmeye devam edin. Gerekirse, pişirmenin sonuna doğru aşırı kızarmayı önlemek için folyoyla örtün.

    SE yaban mersinli mısır ekmeği ayakkabıcı adım 4
  5. Servis yapmadan önce 15 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema ile servis yapın.

    SE bueberry mısır ekmeği ayakkabıcı adım 5

Oda sıcaklığında üstü kapalı olarak 3 güne kadar saklayın. 10 ila 15 dakika kadar ısıtılana kadar 350 derecelik bir fırına koyun

Please follow and like us:

About The Author

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial