Mazagran Kahvesi (Buzlu Kahve Limonatası)

Mazagran Kahvesi (Buzlu Kahve Limonatası)

Mazagran Kahvesi (Buzlu Kahve Limonatası)

Bu parlak ve canlandırıcı buzlu kahve, buzlu latte’nizi kaldırıma fırlatacak kadar iyidir.

Artık Mazagran ile her gün sabırsızlıkla bekleyeceğim buz gibi soğuk, parlak ve canlandırıcı bir kahvem var. Umarım sen de öyle olursun.

İçindekiler

  • 1/4 fincan (60 ml) soğuk konsantre veya güçlü demlenmiş kahve , örneğin soğuk demleme konsantresi , espresso, moka pot veya Aeropress
  • 1/4 bardak (60ml) taze sıkılmış limon suyu ve damak tadınıza göre daha fazlası
  • yemek kaşığı (25g) toz veya ince şeker veya 3 yemek kaşığı (45ml) basit şurup
  • Yetersiz tutam koşer tuzu
  • Garnitür için limon turtaları
  • Buz 
  • İsteğe bağlı:  1 ila 2 sıvı ons beyaz veya eski rom

Talimatlar

  1. Bir servis bardağında konsantre kahveyi limon suyu, şeker ve tuzla birleştirin, şekeri birleştirmek ve tamamen çözmek için karıştırın (basit şurup kullanmıyorsanız). Tadını tadın, ardından ilave limon suyu ve/veya şeker ile aromayı istediğiniz gibi ayarlayın, ta ki aroma güçlü ancak tatlı, mayhoş ve kahve arasında uygun şekilde dengelenene kadar. Buz ekleyin, soğuk suyla seyreltin ve limon dilimleriyle süsleyin. İstenirse, tadına rom ekleyin. Sert.

    Mazagran Kahvesi yapımını gösteren dört resim kolajı

 

Notlar

Kullandığınız kahvenin türü ve ne kadar konsantre olduğu, ne kadar limon suyu ve şeker ekleyeceğinizi büyük ölçüde etkileyecektir; bu, bu tarifin hesaba katamayacağı bir değişkendir, dolayısıyla buna göre ayarlayın. Normal konsantrasyonda bir kahve kullanıyorsanız, limon suyuna ve şekere göre kahve miktarını iki katına çıkararak başlayın (yani: her 1/4 fincan limon suyu ve 2 yemek kaşığı şeker için 1/2 fincan kahve), ardından şu şekilde ayarlayın: tatmak; Bu kahveyi buz eklemenin ötesinde sulandırmanıza gerek kalmayabilir.

Eşit hacimlerde toz şeker ve suyu çözerek 1:1 basit şurup yapabilirsiniz. Şeker su ile ısıtıldığında en hızlı şekilde çözülür, ancak daha sonra soğumasına izin vermelisiniz; şekeri ve soğuk suyu birleştirmek ve tamamen eriyene kadar çalkalamak veya karıştırmak daha hızlıdır.

 

Depolama

Kahve konsantresi ve basit şurup 2 haftaya kadar ayrı ayrı buzdolabında saklanabilir, ancak limon suyu taze sıkılmalı ve içecek siparişe göre karıştırılmalıdır.

 

Mazagran Kahvesi (Buzlu Kahve Limonatası)
Mazagran Kahvesi (Buzlu Kahve Limonatası)

Please follow and like us:

About The Author

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial