Nijeryalı Sığır Suya (Baharatlı Izgara Şiş)

Nijeryalı Sığır Suya (Baharatlı Izgara Şiş)

Baharatlı Izgara Şiş

Malzemeler

 

Suya için:

Hizmet için:

Talimatlar

 

  1. Küçük bir karıştırma kabında yer fıstığı/fıstık ezmesi tozu, öğütülmüş zencefil, tatlı kırmızı biber, soğan tozu, koşer tuzu, sarımsak tozu, kırmızı biber tozu, öğütülmüş selim taneleri (istenirse), küp biber ve karabiberi birleştirin.

  2. Öğütülmüş karanfil. Yaklaşık 30 saniye iyice karıştırmak için çırpın. Bir kenara koyun.

     
  3. Sığır eti streç sargıya sıkıca sarın ve bir tabağa veya küçük bir fırın tepsisine yerleştirin ve sığır eti kısmen donuncaya ve dokunulabilecek kadar sertleşinceye kadar 15 ila 30 dakika dondurucuya koyun.

  4. Keskin bir şef bıçağı veya dilimleme bıçağı kullanarak, sığır etini tahıllara karşı şeritler halinde dilimleyin. (Bunu yapmanın en kolay ve en etkili yolu, sığır etini  parçalara bölerek başlamak ve ardından bu parçaları çapraz olarak şeritler halinde dilimlemektir.)

     
  5. Dilimlenmiş dana etini geniş bir karıştırma kabına koyun ve üzerine fıstık yağını gezdirin.

  6. Sığır etinin üzerine  eşit şekilde kaplanana kadar baharatları  dikkatlice atın ve masaj yapın. Kapağı kapatın, buzdolabına koyun ve sığır etinin en az 30 dakika ila 8 saate kadar marine edilmesine izin verin.

     
  7. Her seferinde bir parça sığır eti ile çalışarak, sığır eti şişlere geçirin, her bir parçayı sabitlemek için iki kez delin ve ardından eti bir akordeon gibi sıkıca bir araya toplayın.

  8. Sığır eti şişin üzerine geçirmeye devam edin, birbirine sıkı bir şekilde toplandığından emin olun, şişin hiçbir parçasını açıkta bırakmayın. Kalan sığır eti ile şişleme işlemini tekrarlayın.

     
  9.  Şişler için ızgarayı ayarlayın, tuğlalar arasındaki mesafeyi şişlerinizin uzunluğuna göre ayarladığınızdan emin olun. 

     
  10. Şişleri doğrudan sıcak kömürlerin üzerine yerleştirin, bunları tuğlaların üzerinde dengeleyin, kulplar size en yakın tuğlalardan sarkacak ve uçlar tuğlaların uzaktaki duvarında dengelenecektir.

  11. Sığır eti hafifçe kömürleşene ve bir parça sığır eti çıkarılıp ikiye kesildiğinde tamamen pişmiş görünene kadar, yaklaşık 8 dakika kadar sık ​​​​sık çevirerek pişirin.

  12. Alevlenmeler meydana gelirse şişleri alevlerden uzaklaştırmak için gerektiği kadar hareket ettirin. Servis tabağına aktarın ve 2 ila 3 dakika dinlendirin (nota bakın).

     

     

     

     
  13. Servis İçin: ince dilimlenmiş kırmızı soğan, domates, misket limonu, gevrek marul, kişniş yaprakları ve yumuşak saplarla servis yapın.

Notlar

Yalnızca çiğ fıstık tozu bulabilirseniz, kuru bir tavada orta ila düşük ısıda 5 ila 6 dakika kızartın, sürekli karıştırın ve bejden kahverengiye dönene kadar tavanın dibine kadar karıştırdığınızdan emin olun. Ateşten alın ve soğuması için bir tabağa/fırın tepsisine yayın. Soğuduktan sonra ince bir süzgeçten geçirerek topaklardan kurtulabilirsiniz.

 

Fıstık tozu bulamazsanız aynı miktarda şekersiz fıstık ezmesi de kullanabilirsiniz.

 

Elinizde selim taneleri, cennet taneleri ya da küp biber yoksa öğütülmüş karabiber ile ikame edilebilir.

 

Nijerya’da, pişirilen suya birkaç saat dinlenmeye bırakılır ve daha sonra ızgarada tekrar ısıtılır, bu da lezzetin yoğunlaşmasını sağlar.

Nijeryalı Sığır Suya (Baharatlı Izgara Şiş)
Nijeryalı Sığır Suya (Baharatlı Izgara Şiş)

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

  googleb043f7ac5e5d9584.html

 

 

G-NE35QFMD85 G-EXRN8CCP26 G-XDR8WZR8XZ

   

 

     

Please follow and like us:

About The Author

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial