Küba Usulü Pollo a la Plancha (Marine edilmiş ve Izgara Tavuk)

Küba Usulü Pollo a la Plancha (Marine edilmiş ve Izgara Tavuk)

Marine edilmiş ve Izgara Tavuk

Narenciye suları ve baharatlarla marine edilmiş hızlı, Küba tarzı tavuk pirzolaları.

 

İçindekiler

  • orta boy diş sarımsak

  • 1/4 bardak (60ml) taze sıkılmış portakal suyu (yaklaşık 1 portakaldan)

  • 1/4 bardak (60ml) taze sıkılmış limon suyu (yaklaşık 2 limondan)

  • 1 1/2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon

  • 1 1/2 çay kaşığı kurutulmuş kekik

  • çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş yenibahar (isteğe bağlı)

  • Kaşer tuzu

  • kemiksiz, derisiz tavuk göğsü yarısı (yaklaşık 10 ons; her biri 285 gr) veya 8 tavuk pirzolası

  • yemek kaşığı (15 ml) kanola veya sebze yağı gibi nötr yağ ve gerektiğinde daha fazlası

  • 1 büyük beyaz veya sarı soğan (yaklaşık  340 g );  halkalara çapraz olarak dilimlenmiş

  • Servis için pişmiş uzun taneli pirinç ve siyah fasulye

  • Servis için seçilmiş kişniş yaprakları

  • Servis için limon dilimleri

 
 

Talimatlar

  1. Bir blender veya mutfak robotu kullanarak sarımsak, portakal suyu, limon suyu, kimyon, kekik, karabiber, yenibahar (kullanılıyorsa) ve 2 çay kaşığı koşer tuzunu iyice karışıncaya kadar püre haline getirin. (Alternatif olarak, havan ve havan tokmağıyla yapmak için sarımsağı tuzla döverek bir macun oluşturun, ardından geri kalan malzemeleri karıştırın. Alternatif olarak sarımsağı ince bir şekilde rendeleyin veya kıyın ve geri kalan malzemelerle birlikte küçük bir kapta karıştırın. .)

    Bir kap içerisine bir kaşıkla sarımsak püresi, portakal suyu, limon suyu, kimyon, kekik, karabiber, yenibahar konur.
     
  2. Tavuk göğsü yarımlarını kullanıyorsanız, buradaki talimatlarımıza göre pirzola halinde kesin ve  dövün. (İsterseniz göğüs yarımlarını tamamen kesmeyerek kitap gibi açılmasını sağlayacak şekilde kelebek yapabilirsiniz; kelebek göğüslerin de eşit kalınlıkta dövülmesi gerekir.)

    Plastik ambalajın arasında derisiz tavuk göğüsleri tahta bir oklavayla inceltilir.
     
  3. Tavuk pirzolalarını büyük bir fermuarlı torbaya veya sığ bir fırın tepsisine veya cam saklama kabına yerleştirin.

  4. Tavuğun her yerini eşit şekilde kapladığından emin olarak sosu ekleyin.

  5. Fazla havayı bastırın ve fermuarlı poşeti kapatın veya tabağı plastik veya kapakla kapatın. 30 dakika buzdolabında saklayın; Eğer tabakta tavuk varsa yarısına kadar çevirin.

    Marine edilmiş bir kapta çiğ derisiz tavuk göğsü.

     

     
  6. Tavuk göğüslerini marinattan çıkarın ve fazlalıkları silin.Paslanmaz çelik bir tavada yağı orta-yüksek ateşte parıldayana kadar ısıtın. Gerekirse, tavada yığılmayı önlemek için gruplar halinde çalışarak tavuk pirzolalarını ekleyin ve her iki tarafı da altın rengi kahverengi olana kadar, her tarafta 2 ila 3 dakika pişirin.

  7. Pişmiş pirzolaları bir tabağa aktarın ve üzerini folyo ile örtün veya sıcak tutmak için düşük ısılı bir fırına koyun. Tava çok kurursa daha fazla yağ ekleyerek kalan tavukla aynı işlemi tekrarlayın.

    Kemiksiz marine edilmiş tavuk göğüslerini tavada kızartıyoruz.

     

     
  8. Tavuğu pişirdiğiniz tavaya, tava kuruysa daha fazla yağ ekleyin ve orta-yüksek ateşte parıldayana kadar ısıtın.

  9. Soğan halkalarını ekleyin, tuz ekleyin ve soğanlar biraz yumuşayıp kahverengileşene kadar 7 ila 10 dakika soteleyin; Tencerenin içindekilerin yanma tehlikesi varsa ısıyı azaltın ve/veya az miktarda su ekleyin.

    Kıyılmış soğanları tavada karamelize edin.
     
  10. Tavukları servis tabaklarına paylaştırın ve üzerine kızartılmış soğanları ekleyin. Siyah fasulye ve pilavla servis yapın ve kişniş yaprakları ve misket limonu dilimleriyle süsleyin.

     
 

İleriye Alma ve Depolama

Marinat önceden harmanlanabilir ve kullanılmadan önce 5 saate kadar buzdolabında saklanabilir. Ancak tavuğu önerilen 30 dakikadan daha uzun süre marine etmemek en iyisidir.

Tavuk Göğsü Pirzola Nasıl Kesilir?

Kemiksiz, derisiz tavuk göğüsleri kısa sürede pirzola haline getirilebilir. İşte adımlar.

Daha ince tavuk pirzolaları, tam boyutlu göğüslerden daha hızlı pişer ve tavuklu marsala , tavuk şnitzel veya tavuk Parmesan gibi yemeklerde kızartmak veya ekmek yapmak ve kızartmak için idealdir .

 
Tavuk pirzolalarının kesilmesinin havai görünümü.

En zor adım kesmedir: Keskin bir bıçak ve biraz pratik gerektirir. Mutfakta hala biraz acemiyseniz, muhtemelen alışmadan önce tavuk göğüslerinizde birkaç delik açacaksınız; endişelenmeyin, tadı yine de güzel olacaktır.

 

Önemli olan çok sert vurmamaktır , bu da son kalınlık üzerinde daha az kontrol sahibi olmanızı sağlar ve etinizde delikler oluşmasına neden olabilir. Ne kadar kolay değil mi?

 

Adım 1: Göğsü Bölün

Kemiksiz, derisiz tavuk göğsünü, ihalesi çıkarılmış halde bir kesme tahtası üzerine yerleştirin ve bıçaksız elinizin avuç içi ile düz tutun. Keskin bir şef , kemik veya fileto bıçağı kullanarak tavuk göğsünü yatay olarak iki eşit parçaya dilimleyin; Etin pürüzsüz ve kesilmemiş görünmesini sağlamak için bunu mümkün olduğunca az vuruşla yapmaya çalışın.

 
Tavuk göğsünün ikiye bölünmesinin yan görünümü.

 

Tavuğu kesme tahtasının kenarına yakın konumlandırmanız, elinizin bıçağın eklemlerinin ona çarpmaması için yardımcı olur. Ayrıca, destekleyen elin parmaklarını kaldırılmış ve bıçağın yolundan uzak tuttuğunuzdan emin olun.

 

Adım 2: Vurmaya Hazırlanın

Tavuk göğsü dilimlerini plastik veya kağıt tabakaları arasına sandviçlemek isteyeceksiniz (parşömen işe yarar ancak mumlu kağıt daha iyidir çünkü tavuk ona daha az yapışır). Plastik, kaygan yüzeyi göz önüne alındığında özellikle iyi çalışır, ancak en çevre dostu seçimler değildir, bu nedenle mümkünse bundan kaçınmanızı öneririz.

 
Plastik bir poşetin ikiye bölünmesinin üstten görünümü.

 

Plastik kullanıyorsanız ağır hizmet tipi, galonluk fermuarlı bir çanta en iyisidir, çünkü vurma sırasında yırtılmaya daha az eğilimlidir; Fermuarlı bir torba kullanırsanız, keskin bir bıçakla bir veya iki tarafı boyunca dilimleyerek açmak en kolay yoldur, böylece tavuğu takıp çıkarmayı çok kolay hale getirir. Alternatif olarak, plastik ambalajın katmanlarını kullanabilirsiniz, ancak plastik ambalajın vurma sırasında yırtılma eğilimi vardır.

 

Kağıdınızı veya plastiğinizi hazırladıktan sonra katmanların arasına bir parça tavuk koyun ve dövme sırasında etin üzerinde iz bırakabilecek kırışıklıkları önlemek için kağıdı veya plastiği iyice yaydığınızdan emin olun.

 

Adım 3: Kiloluk Tavuk

Tavuğu hafifçe dövmek için bir et dövücü veya sağlam bir tavanın tabanını kullanın. Vuruş sırasında delik açmamak için yavaş ve sabit bir şekilde ilerleyin. Tavayı doğrudan yukarı ve aşağı hareket ettirmek yerine, tavuğu yavaşça şekle sokmak için hafif yanal hareketler kullanın. Amaç, genellikle yaklaşık 1/4 inç kalınlığında, eşit bir form ve kalınlıktır.

 
Tavuk göğsünün çekiçle dövülmesinin havai görünümü.

Ciddi Yiyecekler / Amanda Suarez

Adım 4: Bitti!

İşte bu, uygun bir tavuk pirzolanız var. Şimdi kalan tavuk parçalarıyla aynı işlemi tekrarlayın ve pişirmeye başlayın!

 
Fırın tepsisine dizilmiş tavuk pirzolalarının üstten görünümü.

Ciddi Yiyecekler / Amanda Suarez

Küba Usulü Pollo a la Plancha (Marine edilmiş ve Izgara Tavuk)
Küba Usulü Pollo a la Plancha (Marine edilmiş ve Izgara Tavuk)

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

     

Please follow and like us:

About The Author

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial