CHP'nin Resmi Sitesinde PM ve MYK Üyeleri Kaldırıldı
SON DAKİKA
CHP’nin Resmi Sitesinde PM ve MYK Üyeleri Kaldırıldı
Müslim Sarı’dan Özgür Özel’e Yanıt: “Yol Haritası Bellidir”
Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen eski CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı,
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kılıçdaroğlu’na yönelik yaptığı
“2 milyon CHP’li Genel Başkanımızı seçsin” çağrısına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Müslim Sarı, Kemal Kılıçdaroğlu’nu evinde ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.
Kurban Bayramı nedeniyle CHP Genel Merkezi’nde hazırlıkların sürdüğünü belirten Sarı,
bayramlaşma programının cumartesi günü gerçekleştirileceğini ifade etti.
Partinin gündelik işleyişine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sarı,
Parti Meclisi’nin oluşum süreci hakkında da konuştu.
Sürecin büyük ölçüde netleştiğini söyleyen Sarı,
üyelerin ve listelerin zaten belli olduğunu ifade etti.
zaten o, seçim kurullarıyla paylaşılmıştı, mahkeme de zaten zapta aldı.”
Sarı, Parti Meclisi’nin yapılacağı günün henüz netleşmediğini ancak toplantının ardından
partinin yetkili organlarının çalışmalarına başlayacağını dile getirdi.
Aynı gün Yüksek Disiplin Kurulu’nun da ilk toplantısını gerçekleştireceğini belirten Sarı,
Merkez Yönetim Kurulu’nun oluşturulmasının ise Genel Başkan’ın tasarrufunda olduğunu söyledi.
“Bundan Sonrası Siyasi Polemik”
Müslim Sarı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in,
Kemal Kılıçdaroğlu için yaptığı “2 milyon CHP’li Genel Başkanımızı seçsin”
çağrısına ilişkin değerlendirmesinde ise,
yaşanan sürecin artık siyasi polemik haline geldiğini savundu.
Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyesi arkadaşlarımızla beraber Genel Merkez’in önüne geldik.
Genel Başkanımız, ‘bir olağanüstü kurultay, en makulü, en doğru zamanda kurultay yapalım’
dediği halde bütün diyalog kapılarını kapatmışlardı.”
Açıklamasının devamında Sarı,
CHP içerisindeki yol haritasının net olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
Yol haritası bellidir, yapılacaklar bellidir,
bu çerçevede ilerleyeceğiz.”
CHP’de son dönemde yaşanan liderlik tartışmaları ve olağanüstü kurultay çağrıları,
parti içindeki farklı görüşlerin yeniden gündeme gelmesine neden olurken,
taraflardan gelen açıklamaların önümüzdeki süreçte siyasi tansiyonu artırması bekleniyor.
Kılıçdaroğlu’nun talebi kabul edildi: CHP’de eski PM göreve gelecek
Ankara 3. Genel İcra Dairesi, Kılıçdaroğlu’nun avukatlarının CHP Kurultayı’nın iptal edilmesi nedeniyle göreve iade edilen PM ve YDK üyelerine tebligat yapılması talebini kabul etti.
PM VE YDK ÜYELERİNE TEBLİGAT
Gelişmeler sürerken bugün Kılıçdaroğlu dönemi Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerini ilgilendiren bir gelişme yaşandı.
Ankara 3. Genel İcra Dairesi Müdürlüğü, CHP’de “tedbiren göreve iade edilen” Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin göreve iade işlemlerinin yapılmasına karar verdi.
Kararda, talepte bulunanın Levent Çelik adına vekili Avukat Onur Yusuf Üregen olduğu belirtildi.
Kararda “Talep konusu” ile ilgili “Dosya kapsamında tedbiren göreve iade edilen CHP Parti Meclisi üyelerinin ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin göreve iade işlemlerinin yapılmasıdır” ifadeleri yer aldı.
Başvuruda, CHP Genel Merkezi tarafından dosyaya ibraz edilen listelerde yer alan Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin göreve iade işlemlerinin yapılması ve tebligatların elden icra müdürlüğüne müracaat edilerek tebellüğ edilmesi talebine bulunuldu.
Belgenin karar bölümünde ise “Gereği düşünüldü. Talebin kabulü ile talep gibi işlem yapılmasına karar verildi” ifadeleri yer aldı.
CHP’de mahkeme kararıyla göreve dönmesi beklenen Parti Meclisi

CHP’nin Resmi Sitesinde PM ve MYK Üyeleri Kaldırıldı
CHP’de mutlak butlan kararının ardından yaşanan kriz derinleşirken, partinin resmi internet sitesinden Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin isimleri kaldırıldı. Gelişme siyasi kulislerde yeni tartışmaları beraberinde getirdi.
Genel Başkan Yardımcılarının İsimlikleri Söküldü
CHP Genel Merkezi’nde dün dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Genel Başkan Yardımcılarının odalarının girişinde bulunan isimliklerin söküldüğü görüldü. Parti içerisindeki yönetim değişikliğinin fiilen uygulanmaya başlandığı yorumları yapılırken, bazı partililer yaşanan gelişmeleri “olağanüstü süreç” olarak değerlendirdi.
PM ve MYK Listeleri Resmi Siteden Kaldırıldı
CHP’nin resmi internet sitesinde yapılan değişiklikler de dikkat çekti. Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin isimlerinin sistemden kaldırıldığı görüldü.
Ayrıca sitede Kadın Kolları Başkanı ile Gençlik Kolları Başkanı’nın isimlerine de yer verilmediği fark edildi. Söz konusu değişiklikler, parti yönetimindeki yeni yapılanmanın işareti olarak değerlendiriliyor.
Özgür Özel’den “Kurultaysız Yönetim Olmaz” Mesajı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisine yönelik verilen mutlak butlan kararının ardından 23 Mayıs tarihinde Parti Meclisi toplantısı gerçekleştirmişti. Yaklaşık 5,5 saat süren toplantıda izlenecek yol haritası masaya yatırılmıştı.
Toplantı sonrası parti kurmayları tarafından “Kurultaysız yönetim olmaz” mesajı verilmiş, olağanüstü kurultay çağrısının gündemde olduğu ifade edilmişti. Parti kulislerinde, bayram sonrasına kadar kurultay tarihinin açıklanmaması halinde imza sürecinin başlatılabileceği konuşuluyor.
Kılıçdaroğlu 1 Haziran’da PM’yi Toplayacak
Mahkeme kararıyla göreve getirilen eski dönem Parti Meclisi’nin 1 Haziran tarihinde toplanmasının beklendiği öğrenildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılması planlanan toplantının, CHP’deki yeni sürecin yönünü belirlemesi bekleniyor.
Siyasi kulislerde konuşulan iddialara göre, Özgür Özel’e yakın isimlerin de söz konusu PM toplantısına katılması bekleniyor. İddiaya göre toplantıda olağanüstü kurultay kararı alınması için ortak bir irade ortaya konabilir.
CHP Tüzüğünde Olağanüstü Kurultay Maddesi
CHP tüzüğüne göre olağanüstü kurultaya gidilmesinin farklı yolları bulunuyor. Tüzükte yer alan ilgili maddede şu ifadeler bulunuyor:
“Genel Başkan; doğrudan ya da Parti Meclisi’nin kararı ya da kurultay üye tamsayısının beşte birinin 15 günlük süre içinde noterden onaylı imzaları ile yaptıkları başvuru üzerine olağanüstü kurultayı toplantıya çağırır.”
CHP’de yaşanan gelişmelerin önümüzdeki günlerde Türk siyasetinde yeni tartışmaları beraberinde getirmesi bekleniyor. Gözler şimdi 1 Haziran’da yapılması beklenen Parti Meclisi toplantısına çevrildi.
CHP PM ve MYK Krizi Derinleşiyor
CHP PM ve MYK krizi giderek büyürken, partinin resmi internet sitesinde yapılan değişiklikler ve Genel Merkez’de yaşanan gelişmeler siyasi gündemi tamamen değiştirdi.
CHP PM ve MYK krizi kapsamında en dikkat çeken gelişmelerden biri, partinin resmi internet sitesinden Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin isimlerinin kaldırılması oldu. Aynı şekilde Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarının da sitede yer almaması dikkat çekti.
Bu gelişmeler, CHP PM ve MYK krizi sürecinin sadece hukuki değil, aynı zamanda fiili bir yönetim değişikliğine dönüştüğü yorumlarına neden oldu. Parti içinde yaşanan bu belirsizlik, tabanda ve siyasi çevrelerde geniş yankı uyandırdı.
Genel Merkez’de İsimlikler Söküldü
CHP PM ve MYK krizi devam ederken, Genel Merkez binasında Genel Başkan Yardımcılarının odalarındaki isimliklerin sökülmesi de dikkat çekti. Bu durum, yönetim yapısında fiili değişikliklerin başladığı şeklinde yorumlandı.
İlgili süreçte güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve binanın polis eşliğinde boşaltıldığı da iddialar arasında yer aldı. Tüm bu gelişmeler, CHP PM ve MYK krizi tartışmalarını daha da derinleştirdi.
Özgür Özel: “Kurultaysız Yönetim Olmaz”
CHP PM ve MYK krizi sürecinde Genel Başkan Özgür Özel’in yaptığı açıklamalar da dikkat çekti. Özel, 23 Mayıs’ta gerçekleştirilen uzun Parti Meclisi toplantısında “kurultaysız yönetim olmaz” mesajını verdi.
Yaklaşık 5,5 saat süren toplantıda partinin yol haritası ele alınırken, CHP PM ve MYK krizi için olağanüstü kurultay seçeneği masaya yatırıldı. Parti kurmayları, bayram sonrası net bir takvim açıklanmaması halinde imza sürecinin başlayabileceğini belirtti.
Kılıçdaroğlu 1 Haziran’da PM’yi Toplayacak
CHP PM ve MYK krizi sürecinde en kritik tarihlerden biri 1 Haziran olarak öne çıkıyor. Mahkeme kararıyla yeniden göreve geldiği belirtilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi’ni bu tarihte toplaması bekleniyor.
Siyasi kulislerde, bu toplantıda olağanüstü kurultay kararı alınabileceği ve CHP PM ve MYK krizi sürecinin yeni bir aşamaya geçebileceği konuşuluyor.
Tüzük ve Hukuki Süreç
CHP PM ve MYK krizi yalnızca siyasi değil aynı zamanda hukuki bir boyut da taşıyor. Parti tüzüğüne göre genel başkan, Parti Meclisi kararı ya da belirli imza oranlarıyla olağanüstü kurultayı toplayabiliyor.
“Genel Başkan; doğrudan ya da Parti Meclisi’nin kararı ya da kurultay üye tamsayısının beşte birinin imzası ile olağanüstü kurultayı toplantıya çağırır.”
Bu madde, CHP PM ve MYK krizi sürecinde tüm gözlerin Parti Meclisi kararına çevrilmesine neden oldu.
Siyasi Etkiler ve Gündem
CHP PM ve MYK krizi, sadece parti içi bir mesele olmaktan çıkarak Türkiye siyasetinde geniş yankı uyandırdı. Uzmanlara göre bu süreç, muhalefet dengelerini de etkileyebilir.
Gözler şimdi 1 Haziran’daki toplantıya çevrilmiş durumda. CHP PM ve MYK krizi sürecinin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.
İlgili İçerikler
Dış Kaynaklar