Sağlıklı gözler için en iyi besinler

Sağlıklı gözler için en iyi besinler

İster ailenizde görme sorunları geçmişi olsun, ister günlük yaşamınızda   göz yorgunluğuyla mücadele etmeye çalışıyor olun, işte göz sağlığınızı güçlendirecek 12 yiyecek.

♦ Sağlıklı Gözler İçin En İyi 12 Yiyecek

Göz sağlığınızı desteklemek istiyorsanız tabağınızı yeşil yapraklı sebzeler, balık ve yumurtayla doldurmayı düşünün. İşte sağlıklı gözler için diğer en iyi besinler.

 

  -Görüşünüzü olduğu gibi kabul etmek çoğu zaman kolaydır; ancak gözlerinize bakım yapmak  zor olmak zorunda değildir..

  -Göz sağlığınız için en iyi gıdalardan daha fazlasını tabağınıza koyabilirseniz, gözetmenlerinize ihtiyaç duydukları şeyi verebilirsiniz. Başka bir deyişle, yaşam boyu net görme şansınızı artırmak mı istiyorsunuz ?

 O halde göz sağlığına iyi gelen besinleri tercih etmelisiniz.

Parlak sarı bir arka plan üzerinde pirinç deseni üzerinde somon balığı.
Redjina Ph/Momenet/Getty Images

 Sağlıklı gözler için en iyi besinler

İster ailenizde görme sorunları geçmişi olsun, ister günlük yaşamınızda   göz yorgunluğuyla mücadele etmeye çalışıyor olun, işte göz sağlığınızı güçlendirecek 12 yiyecek.

 

 

Şaşkın gözlerle karnabahar ve brokoli

 

Brokoli

Amerikan Optometri Derneği tarafından desteklenen bir araştırma, brokolide bulunan bir bileşik olan indol-3-karbinolün, retinanızdaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabileceğini buldu..

Bu , yaşlı yetişkinlerde görme kaybının önde gelen nedenlerinden biri olan yaşa bağlı makula dejenerasyonu riskinizi azaltır . Brokoli ayrıca gözleriniz için koruyucu olan lutein ve zeaksantin içerir. Bununla birlikte, bu çalışmanın AMD’ye karşı gerçekten korunmak için makul olmayan miktarda brokoli yemeniz gerektiğini iddia ettiğini unutmayın..

 

Somon

 

Gözlerinizi sağlıklı tutmak, onları yeterince nemli tutmak anlamına gelir. Sağlıklı gözler için en iyi yiyeceklerden bazıları uzun bir yol kat edebilir. Örneğin somon balığı omega-3 yağ asitlerini içerir. Bu, yaşlandıkça daha yaygın hale gelen rahatsız edici bir durum olan  kuru göz riskini azaltmanıza yardımcı olur..

 

Kadınsanız somon balığı ve göz sağlığına iyi gelen diğer omega-3 içeren gıdaları tüketmeniz daha önemlidir. Doğumda kadın olarak atanan kişilerde kuru göz gelişme  olasılığı iki kat daha fazladır..

 

Havuçlar

 

Muhtemelen daha önce duymuşsunuzdur: Havuç göz sağlığı için en iyi besinlerden biridir..

Başlangıç ​​olarak, vücudunuzun A vitamini yapmak için kullandığı bir antioksidan olan tonlarca beta-karoten içerir. A vitamini geceleri görmenize yardımcı olur ve miyopiye (yani yakın görüşlülüğe) karşı koruma sağlar ..

Görme düzeltmesi ihtiyacını ortadan kaldırmanın veya lensleriniz veya gözlükleriniz için mevcut reçetenizi mümkün olduğu kadar uzun süre saklamanın bir yolunu arıyorsanız , Bugs Bunny’nin atıştırmalıklarını alın.

Ayrıca havuçlarda başka bir antioksidan olan lutein de bulunur. Bu, AMD riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

Ay çekirdeği

 

Evet gözlerinizi güneşten korumalısınız . Ancak ismin sizi kandırmasına izin vermeyin; burada korumaya gerek yok..

Ayçiçeği tohumları görme için en iyi besinlerden biridir. Bol miktarda E vitamini içerirler, bir antioksidandır ve gözlerimizi oksidatif strese karşı korur. E vitamini ayrıca güneşin zararlı UV ışınlarına karşı savaşmaya yardımcı olarak katarakt  riskini azaltır .

Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir husus: Vücudunuz bazı vitaminleri sentezleyebiliyorken, E vitaminini besin kaynaklarından veya takviyelerden almanız gerekir.,

 

kivi

 

Potansiyel güneş hasarına karşı savaşmanın başka bir yolunu mu arıyorsunuz?

Kiviye dön. Bu yumuşak meyve, sağlıklı gözler için en iyi gıdalar listemizde yer alıyor çünkü daha önce bahsettiğim AMD ile savaşan antioksidan olan lutein ve ayrıca gözlerinizin ışığı filtrelemesine yardımcı olan zeaksantin  içeriyor .

İstiridyeler

 

Göz sağlığına iyi gelen diğer yiyeceklerin çoğu sürpriz olmasa da, bu seferki biraz çelişkili gelebilir..

Yine de silkinmeye değer. İstiridye sadece omega-3 yağ asitleri içermez, aynı zamanda çinko bakımından da zengindir. AMD’yle savaşmaya çalışıyorsanız  bu size başka bir güçlü besin verir..

 

Ispanak

 

Temel Reis’in kitabından bir sayfa alın ve ıspanağınızı yiyin..

Her yönüyle mükemmel bir besin kaynağı olan bu yeşil yapraklı bitki aynı zamanda sağlıklı gözler için de en iyi yiyeceklerden biridir. Çok miktarda lutein var ve bunun göz sağlığının önemli bir bileşeni olduğunu daha önce belirtmiştim. Ispanakta da zeaksantin var.

Vücudunuzun bu antioksidanları en iyi şekilde emmesine yardımcı olmak için bunları yağla birlikte yemelisiniz. Omega-9’lar ve az miktarda omega-3’ler de içeren zeytinyağıyla karıştırılmış küçük bir ıspanak salatası, en iyi yiyecekleri herhangi bir öğünde görsel olarak kullanmanın kolay bir yolunu sunar..

 

Yumurtalar

 

Yumurtalar, lutein ve zeaksantinden çinko ve A vitaminine kadar gözlerinizin ihtiyaç duyduğu hemen hemen her şeyi karşılar..

Aslında, 2019’da yapılan bir araştırma , düzenli olarak orta miktarda yumurta yemenin (haftada yaklaşık iki ila dört yumurta), gözlerinizi önemli ölçüde azalttığı sonucuna varmıştır. AMD geliştirme riskiniz. Göz sağlığına iyi gelen gıdalara ulaşmak istiyorsanız yumurta bunu fazlasıyla kolaylaştırabilir..

 

Badem

 

Badem ve diğer kuruyemişler, AMD ve kataraktla savaşan antioksidan olan E vitaminini yüksek düzeyde içerir..

Tekrar ediyorum, vücudunuz bu vitamini kendi başına üretemez.

Ayrıca, mutfak hazırlığından kaçınmaya çalışıyorsanız bu, göz sağlığını artıran en iyi yiyeceklerden biridir. Ocağı yakmak ya da bir kesme tahtası almak istemiyorsanız bir avuç badem alıp gidebilirsiniz..

 

yoğurt

 

Süt ürünleri hem A vitamini hem de çinko içerir; bu iki besin maddesi daha önce göz sağlığı için anahtar olduğunu belirtmiştim..

Ancak gerçekten görme için en iyi yiyecekleri seçmek istiyorsanız, süt ürünleri seçimlerinizi yaparken kültürlü çeşitliliği tercih edin. Neden? Çünkü yoğurt probiyotik içerir. Ve araştırmalar, bu iyi bakterilerin alerjik konjonktivitten göz kuruluğuna kadar her konuda yardımcı olabileceğini giderek daha fazla gösteriyor ..

 

Portakal

 

Beta-karotenden, A vitaminindeki rolünden ve A vitamininin gözleriniz için neden önemli olduğundan daha önce bahsetmiştim..

Ama size beta-karoten içeren gıdaları almanın büyük bir nedenden dolayı oldukça kolay olduğunu söylemedim: Bu antioksidan onları turuncu yapar. Bu nedenle, portakalların bu besin maddesinden iyi miktarda içerdiğine inansanız iyi olur; bu da onlara, görmeyi güçlendiren en iyi yiyecekler listesindeki yerini kazandırıyor.

Ayrıca, muhtemelen zaten bildiğiniz gibi, portakallarda bol miktarda C vitamini bulunur. Bu da vücudunuzun AMD, katarakt ve genel olarak görme kaybıyla mücadele etmesine yardımcı olabilir..

 

Çilekler

 

Portakallar C vitamini içeriği nedeniyle çok fazla ilgi görüyor, ancak çilekler aslında daha fazlasını içeriyor ..

C vitamini genel görme kaybını, kataraktı ve AMD’yi önleme konusunda bir-iki-üç etkisi sağladığından, bu meyveler göz sağlığı için en iyi gıdalar listemizi tamamlamayı hak ediyor.

 

 

Kacie Goff
Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial