MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter

MHP ÜZERİNDE ETKİLİ OLABİLECEK BÜTÜN ESKİ ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANLARINI SIRASI İLE PARTİDEN TASFİYE ETMİŞTİR

♦ MHP’li İzzet Ulvi Yönter: AYM’yi ya kapatacağız ya yeniden yapılandıracağız

TİP milletvekili Can Atalay’la ilgili hak ihlali kararı nedeniyle AYM’yi hedef alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter, “Ya kapatacağız ya yeniden yapılandıracağız” dedi.

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararına karşın Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ı tahliye etmedi. AYM kararını uygulamayan Yargıtay, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacak.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, AYM’yi suçladı.

 –  Yönter:

“Bu krizin sebebi Anayasa Mahkemesi’dir. Anayasa Mahkemesi yetkisini aşmıştır. Yasal ve anayasal dayanaklardan tamamen koparak zorlama bir hak ihlali kararı vermiştir..

Terörist Selahattin Demirtaş olur hak ihlali kararı verilir, Figen Yüksekdağ olur hak ihlali kararı verilir. Bunun sonu ne zaman gelecek? Uğur Dündar olur, Erdem Gül olur hak ihlali kararı verilir. Türkiye’nin karşısında kim varsa Anayasa Mahkemesi’ne gidince birdenbire hak ihlali ruhsatı alıyor. Milletin, şehidin hakkını ne yapacağız? Bizim dağda, taşta başını ezdiğimiz teröristler, Anayasa Mahkemesi’ne giriyor. Anayasa Mahkemesi tarafından can simidi atılıyor. Olacak iş mi bu?

Sayın Genel Başkanımız hüküm cümlesini vermişti zaten: Ya kapatacağız ya yeniden yapılandıracağız. Dünya sadece Anayasa Mahkemesi’nden ibaret değil..

Anayasa Mahkemesi geleneği 2. Dünya Savaşı’ndan sonra ortaya çıktı. Bunun gerekli birçok nedeni vardı, dönem itibariyle. Fakat Anayasa Mahkemesi bir defa Anayasa’nın 14. maddesini işlevsiz hale getirdi. Aynı zamanda TBMM’nin üzerinde bir vesayet odağı gibi kendisini gösterdi. Yargısal aktivizm yaptı. Bu yargısal aktivizm çok tehlikeli. Biz Anayasa Mahkemesi’nin doğru bir karar vermediğine inanıyoruz” 

♦ BAHÇELİ’NİN VELİAHTI MHP’Lİ İZZET ULVİ YÖNTER, MHP ÜZERİNDE ETKİLİ OLABİLECEK BÜTÜN ESKİ ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANLARINI SIRASI İLE PARTİDEN TASFİYE ETMİŞTİR

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı canlı yayın programında Sinan Ateş cinayetine ilişkin konuştu.

 

www.cafemedyam.com

 

 

 

♦ AMAÇLARI İZZET ULVİ YÖNTER’İN MHP GENEL BAŞKANLIĞINA TAŞINMASIDIR

 

– Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ:

 

“MHP yönetimindeki iki isme dikkat çekmek istiyorum.. Bu ekip şu ana kadar ülkücü hareket üzerinde, MHP üzerinde etkili olabilecek bütün eski ülkü ocakları genel başkanlarını sırası ile partiden tasfiye etmiştir. Sinan Ateş, bu ekiple birlikte hareket etmediği için bu ekip tarafından hedef alındı..”

 

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,  Sinan Ateş cinayetine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

– Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ:

 

“MHP saflarında olduğum dönemde yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum..

 

2005 – 2006 senesinde Silifke’ye gittim arkadaşlarımla birlikte. MHP Genel Başkanlığına adayım. Silifke’de bir otele girdim. Yanımda arkadaşlarım var ve birden bize ağır bir saldırı başladı. Onlarca genç ortaya fırladılar. Benim üzerime bir genç fırladı. Benim de belim de tabancam vardı, ruhsatın tabancamı çektim. Üzerime gelen çocuğa yönelttim ve horozu da kaldırdım. O anda karşımdaki çocuğun 17 yaşında olduğunu gördüm ve silahı hemen indirdim. Bu saldırıyı düzenleyen Silifke Ülkü Ocakları Başkanı ödül olarak Ankara’ya Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ne alındı. Böyle saldırılar bana, başka arkadaşlara, başka siyasetçilere, gazetecilere geçtiğimiz yıllarda oldu. Son dönemde de yoğunlaştı. En son bu saldırılar bir cinayetle neticelendi ve Sinan Ateş öldürüldü.”

 

“BUNLAR BİR EKİP”

 

“Cinayetle ilgili olarak adı geçen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un ilişkileri…”

 

– Ümit Özdağ:

 

“Olcay Kılavuz, Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde bir ekibin elemanı mıdır? Evet, bir ekibin unsurudur. Kimdir bu ekip? İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın bunlar bir ekiptir. Birlikte hareket ederler. Amaçları da İzzet Ulvi Yönter’in Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanlığına taşınmasıdır. Bunun için bu ekip şu ana kadar ülkücü hareket üzerinde, MHP üzerinde etkili olabilecek bütün eski ülkü ocakları genel başkanlarını sırası ile partiden tasfiye etmiştir. Sinan Ateş, bu ekiple birlikte hareket etmediği için bu ekip tarafından hedef alındı. Neticede görevden alındı. Görevden alındıktan sonra da bu arkadaşla ilgili her zaman yapmış oldukları iftira kampanyasını yapmaya başladılar..”

 

“DEVLET BEY İZİN VERMEZ”

 

– Ümit Özdağ:

 

“Efendi Barutçu, MHP’nin önemli eski isimlerindendir ve hala mı MHP üyesidir Efendi Barutçu. Sinan Ateş’in de ağabeyi. Küçüklüğünden beri beraberler. Mersin’de Sinan’a çok yakın eski Mersin Ülkü Ocakları başkanına bir saldırı düzenlettiler. Ailesinin yanında bankadan para çekerken 3 kişi saldırıyorlar. O da çekiyor birisini yaralıyor, birisini öldürüyor. Bu olay olunca bir kanlı çatışmaya dönüşeceğini herkes gördü. Efendi Barutçu, mektup yazdı Devlet Bahçeli’ye ve dedi ki, ‘Olcay Kılavuz’la Sinan’ı bir araya getirin. Çünkü bu iş artık kanlı bir hesaplaşmaya doğru gidiyor’..

 

Rahmetli Sinan Ateş de, ‘Benim kalemimi kırmışlar ama Devlet Bey benim öldürülmeme izin vermez’ diyor yakın bir arkadaşına.. O da biliyor bunu, kendisine yönelik bir saldırı olacağını..

 

Şu ana kadar 17 kişi tutuklanıyor. 14’ü uyuşturucu kullanıyor bunların. Ankara’ya nasıl geliyorlar? İstanbul’dan iki polis özel harekatıyla geliyor. Bu polis özel harekatçılardan bir tanesi polis özel harekatçı olmanın ötesinde bağları olan bir adam”

 

 

 

♦ MHP’Lİ YÖNTER, EMRE KONGAR’I HEDEF ALDI

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Emre Kongar’a hakaret edip sert sözlerle hedef aldı..

 

Yönter’e yanıt veren Emre Kongar:

 

“Sizi tanımıyorum. Adınızın önünde Dr. ünvanı var ama okuduğunuzu anlamadığınızı büyük bir üzüntüyle fark ettim” dedi.

 

Gazetemiz yazarı Emre Kongar, Ankara’da Elektrik Mühendisleri Odası seçimlerinde demokratların iki gruba bölünmesi nedeniyle AKP ve MHP’lilerin yer aldığı listenin kazanmasını köşesine taşıdı.

 

Kongar, seçime AKP ve MHP’nin çevredeki temsilciliklerinden otobüslerle partilileri getirdiklerini, Ülkü Ocakları’nın da seçim salonunun etrafında yer aldığına dair Serdar Karsu’dan gelen mektubu aktardı.

 

Devamında, “Seçimin yapıldığı okulun girişinde ve önünde yüzlerce silahlı polis hazır bulundu. Seçim ‘burayı boşaltın’ vb. anonslarla, baskı altında yapıldı. M.V, bürokrat kadrolar ve MHP örgütü çok sıkı çalıştılar” denildi..

 

MHP’Lİ YÖNTER KONGAR’I HEDEF ALDI

 

Kongar’ın yazısının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

 

Kongar’ı hedef alan ve hakaret eden Yönter:

 

 “Emre Kongar Cumhuriyet’teki köşesinde, Ülkü Ocakları’nı hedef almış! Kongar; iyice kartlaştı, kangallaştı! Elek. Müh. Odası seçimi şok etkisi yarattı! Bay Kongar, Ülkü Ocakları’ndan sana yabancı insanlar çıkar: Yani Adam gibi adamlar, vatan ve millet sever kahramanlar yetişir” dedi..

 

“BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜYLE FARK ETTİM”

 

Yönter’in kendisini hedef falması üzerine Emre Kongar da Twitter’dan açıklama yaptı..

 

Yönter’e yanıt veren Kongar:

 

“Sizi tanımıyorum. Adınızın önünde Dr. ünvanı var ama okuduğunuzu anlamadığınızı büyük bir üzüntüyle fark ettim.

 

Ayrıca ‘kartlaşmak’ ve ‘kangallaşmak’ gibi sıfatları bir politikacının ağzından işitmek beni şaşırtmadı ama okuduğunuzu anlamamanızdan daha da çok üzdü.

 

Saygılar.”

 

 

 

 

♦ ÖZKİRAZ: MHP’Lİ YÖNTER BENİ 1,5 YAŞINDAKİ KIZIMA TECAVÜZ ETMEKLE TEHDİT ETTİ”

 

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’ın kendisini arayarak tehditlerde bulunduğunu ve 1,5 yaşındaki kız çocuğuna yönelik ağza alınmayacak küfürler ettiğini söyledi..

 

Özkiraz, MHP’li Yönter hakkında pedofili davası açacağını ve ölüm tehdidi aldığı için koruma talebinde bulunacağını söyledi..

 

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, sosyal medya kanalında yaptığı analizin ardından MHP’li isimlerin hedefi haline geldi..

 

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Nevzat Ünlütürk, Özkiraz’a hakaret ve küfürlerle saldırdı.. Bu saldırının ardından MHP’li Yönter de Özkiraz’ı arayarak hakaretlerde bulundu..

 

https://www.dailymotion.com/embed/video/x83y7q3

 

Kendisine Yönter tarafından gönderilen tehdit ve hakaret mesajlarını paylaşan Özkiraz:

 

 “MHP’li Yönter beni aradı. Telefonu açtığım gibi; ‘Ulan o… ç…u… Senin ananı avradını…’ gibi küfürlerle saldırdı… Daha sonra 1,5 yaşındaki çocuğuma tecavüz etmekle tehdit etti.. Bana ölüm tehdidinde bulundu. Benim ve sevdiklerimin can güvenliği tehlikede; koruma talebinde bulunacağım. Yönter’e pedofili davası açacağım..” 

 

PANKART AÇIP, KENDİMİ YAKARIM’

 

MYK Üyesi Nevzat Ünlütürk’ün de İzzet Ulvi Yönter’in talimatları doğrultusunda kendisine saldırdığını ifade eden Özkiraz:

 

 “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel kalemine ulaştım ve Yönter hakkında şikayetimi ilettim. Gerekirse MHP Genel Merkezi’nin önünde pankart açıp kendimi yakarım. Kendimi öldürtmek pahasına eylem yapacağım..” 

 

Kemal Özkiraz, yaklaşık iki aydır Yönter’in sosyal medyadan kendisine tehditlerde bulunduğunu belirterek o mesajları paylaştı..

 

 

 

 

 

♦ MHP’li İZZET ULVİ YÖNTER BU KEZ DE LEVENT KAZAK’I HEDEF GÖSTERDİ”

 

– MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Levent Kazak’a hakaret etti. Yönter, “İşin gücün yok mu müptezel herif!” diyerek Kazak’ı hedef gösterdi.

 

 – MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in orman yangınlarının ardından yaptığı canlı yayınlarla dikkat çeken oyuncu Şahan Gökbakar’ı hedef göstermesi kamuoyunda tepkiyle karşılandı. AK Parti-MHP  ittifakının kurulmasının öncesinde attığı twitler ortaya çıkan Yönter, bu kez de oyuncu-senarist Levent Kazak’ı hedef gösterdi.

 

ŞU TWİTİ SİLMİŞSİN…’

 

Oyuncu Levent Kazak sosyal medya hesabından MHP’li Yönter’in AK Parti’yi eleştirdiği twitini ekleyerek “Şu twiti silmişsin. Dediğin gibi gerisini düşündüm ve şunu merak ettim, ne yaşadın da şehit Faruk Gezen’in yıkık evine sırtını döndün?” diye sordu. 

 

Yönter ise bu soruya “İşin gücün yok mu müptezel herif! Biz geçmişteki her sözümüzün arkasındayız…Ne silmesi, neyin silmesi…2015 yılındaki bir twit mesajını bugüne taşıyarak ancak ucuzluğunu gösterirsin! Şehidin evine sırt dönen şerefsizdir, döndü diyen şerefsizdir! Boğaz’da zıkkımlanmaya devam et!” diyerek yanıt verdi.

 

https://twitter.com/UlviYonter/status/1424604207005503489?s=19

 

https://twitter.com/levent_kazak/status/1424529034122235907?s=19

 

 

 

♦ MHP’li YÖNTER BU KEZ BARIŞ ATAY’I HEDEF ALDI..

 

TİP GenelBaşkan Yardımcısı Barış Atay, yangın noktalarından canlı yayın yaparak yetkililere çağrıda bulunan Şahan Gökbakar’ı hedef almasının ardından kendisini de hedef gösteren MHP’li İzzet Ulvi Yönter’e yanıt verdi..

 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in yangın noktalarından canlıyayın yaparak yetkililere çağrıda bulunan Şahan Gökbakar’ı hedef almasının ardından kendisine de suçlamalar yöneltmesine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu…

 

www.cafemedyam.com

 

Sosyal medya hesabından Gökbakar’ın videosunu paylaşan Barış Atay:

 

”Şahan Gökbakar ‘Recep İvedik hayali bir karakter, yaşamıyor’ diyerek anlatmaya çalışmış. Fakat, yaşıyor(lar) İzzet Ulvi Yönter’e bakınca daha net anlıyorsunuz. İşte o da kravat takmış, traş olmuş, makam sahibi versiyonu’.’

 

“‘HAYSİYET YOKSUNUDUR’

 

Atay’ın kendisiyle ilgili tweetini alıntılayan Yönter de:

 

“Kim kiminle yürüyor bellidir.! Barış Atay, terörizmin mazbata almış halidir.! Türkiye’ye hançer sokmak için kuyruğa girmiş haysiyet yoksunudur.! Ha dağdaki eşkıya ha senin gibi Meclis’e yuvalanmış müptezeller… Aranızda hiçbir fark yoktur… Sana bakınca görülen sadece ihanettir”

 

“‘GÜNLÜĞÜNE YAZABİLİRSİN’

 

Atay da Yönter’in kendisiyle ilgili tweetini alıntılayarak, “Ağlayarak günlüğüne yazabilirsin”

 

 

 

♦ MHP’NİN HEDEFİNDE “RECEP İVEDİK” VAR

 

MHP’Lİ DEVLET BAHÇELİ’NİN VELİAHTINA, ‘HADDİNİ BİL’ CEVABI!

 

Şahan Gökbakar, İktidara yakınlığıyla bilinen gazetenin ormanyangınlarıyla ilgili ‘Help Turkey ‘çağrısında bulunan sanatçıları ifşa etmesine tepki göstermişti..

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ise sosyalmedya hesabından Gökbakar’ı hedef alan paylaşımda bulundu..

 

Türkiye, 28Temmuz’dan bu yana peş peşe çıkan orman yangınlarıyla boğuşurken; havuz medyasının, “Help Turkey” kampanyasına destek veren Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah, Emre Kınay, Şevval Sam, Burcu Biricik, Murat Boz, Hazal Kaya ve Fazıl Say gibi ünlüleri manşete taşıyıp hedefgöstermesi tepki çekmişti..

 

Havuz medyasının hedef gösteren haberine bir tepkide, yangınları başladığı günden itibaren takip eden ve paylaşımlarıyla yardım çağrısında bulunan ünlükomedyen Şahan Gökbakar’dan gelmişti..

 

“SİZ HANGİ ÜLKENİN BASINISINIZ?”

 

“Siz hangi ülkenin sanatçılarısınız” başlığını kullanan yandaşmedyaya, yangın bölgesinden yayınlar yapan Şahan Gökbakar da sanatçıları hedef alan manşete sosyalmedya üzerinden tepki gösterdi..

 

  • Gökbakar:

 

“İnsanları fişlemeyi, toplumu ayrıştırmayı bırakın…Siz hangi ülkenin basınısınız? Bu insanlar devleti eleştirmiyorlar, vatanları yanarken yardım istiyorlar..” 

 

Şahan Gökbakar’ın yandaş medyaya isyan ettiği videolu paylaşımının ardından MHP GenelBaşkanı Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter oyuncuya sosyalmedya hesabından tepki gösterdi..

 

“SEVİYEN AYNEN RECEP İVEDİK”

 

MHP GenelBaşkanı Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter:

 

“Seviyen aynen Recep İvedik…Ligin Ceren ile Celal’deki rolünle birleşik!

 

Sen kendine yardım iste Şahan, boş kafanın almadığı işlere karışma, çünkü düşmüşsün düşeceğin kadar…Ancak Türk devleti güçlüdür bunu da traji komik aklından çıkarma…Güldürmeden önce utanmayı dene!”

 

https://twitter.com/UlviYonter/status/1423907727852675073?s=19

 

 

 

♦ ŞAHAN GÖKBAKAR’DAN KENDİSİNİ HEDEF GÖSTEREN MHP’Lİ YÖNTER’E YANIT

 

Günlerdir yangın bölgesinden yayınlar yapan Şahan Gökbakar kendisini hedef alan MHP GenelBaşkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’e sosyalmedya hesabından tepki gösterdi..

 

https://www.dailymotion.com/embed/video/x838n76

 

Şahan Gökbakar:

 

“Tweet’i sizlerle beraber analiz etmek istedim.. Hep beraber bir üzerinden geçelim bu değerli milletvekilimizin attığı tweet’in. MHP’ye gönül vermiş çok sevdiğim insanlar var.. Beni tanırlar, ben de onları tanırım.. Birbirimizi tanırız, biliriz. Ta Bilkent yıllarımdan oluşturduğum dostluklar var MHPsevdalısı arkadaşlarımla.. Dolayısıyla aşina olduğum bir grup. Ama İzzet Ulvi Yönter’le hiç karşılaşmadım..”

 

Gökbakar’ın konuşması şöyle:

 

“‘Seviyen aynen Recep İvedik…Ligin Ceren ile Celal’deki rolünle birleşik!’: Edebi bir giriş, şiirsel bir yaklaşım.. Filmlerimi izlediğini anlıyorum buradan. ‘Ceren ile Celal’ diyor, o filmin adı ‘Celal ile Ceren’, ters yazmış ama olsun.. O kadar olur..

 

Sen kendine yardım iste Şahan’: Hayır efendim, Sayın İzzet Ulvi Yönter Beyfendi… Ben kendime yardım istemem.. Yaptığım yayınları takip ederseniz, kendi evim yanarsa herhangi bir insandan, devletimizin hiçbir yetkilisinden yardım istemeyeceğimi söyledim.. Yanması durumunda imkanım olduğunu ve onartacağımı  söyledim.. Dolayısıyla ben kendim için yardım istemem.. Ben beni bunca yıl seven milyonlarca insan için yardım isterim.. Ağaçlar için, hayvanlar için, ekosistem için, bu vatan için, kilometrelercekare orman için yardım isterim. Yoksa benim sapık olmam lazım. Gece gündüz burada 7 gün boyunca dumanın içinde niye durayım..? 

 

‘Boş kafanın almadığı işlere karışma’: Ben 24 yaşımda komedi yaparak bu eğlence dünyasına adım attım.. Ankara’dan geldim, İstanbul’da hiç bir tanıdığım yoktu.. Önce ODTÜ Koleji’nden mezun oldum, ardından Bilkent Konservatuvarı’nda tiyatro okudum bitirdim, İstanbul’a geldim.. Kendi yaptığım skeç şovu hayata geçirmeye çalıştım.. Başarı oldum.. İnsanlar beni tanıdı, ‘Dikkat Şahan Çıkabilir’ programıyla. Onu da izlerseniz, güzel skeçler var eğlenebilirsiniz.. O programdan sonra kariyerimde sinemaya geçtim ve yaptığım filmlerle Türk sinema tarihine bir hoş seda bıraktığımı düşünüyorum..

 

2008yılından beri en çok izlenen filmleri yapan insanım ben Sayın İzzet Ulvi Beyfendi.. Dolayısıyla kafamın boş olduğu izlenimine nerden kapıldınız bilemiyorum.. Kafam iyidir, ortalamanın üstündedir, boş değildir. 

 

‘Çünkü düşmüşsün düşeceğin kadar’: İnanın düşündüm, acaba biz nereye düştük diye? ‘Düşmüşüm düşeceğim kadar’lık ne olmuş olabilir, bulamadım..

 

Ancak Türk devleti güçlüdür‘: Zaten ben yayınlarımı izleseydiniz, her bir yayında 4 kere filan ‘devletimiz çok güçlüdür’, ‘ama daha iyisini, daha hızlısını yapmalıyız, daha hızlı müdahale etmeliyiz’ diye konuştum.. Yani ben devletimizin büyük olduğu konusunda sizinle aynı fikirdeyim..

 

TÜRKÇEYİ DAHA DÜZGÜN KULLANMALISINIZ”

 

‘Bunu da o traji komik aklından çıkarma’: Trajikomik aklımdan çıkarmayayım, evet. ‘Trajikomik’ birleşik yazılır, ayrı yazmışsınız.. Hani siz MHP’nin Genel başkan Yardımcısı olduğunuz için bence türkçeyi daha düzgün kullanmalısınız.. En azından türkçenin sosyalmedyada bu kadar kullandığı böyle bir dönemde öğretici bir misyonunuz olur.. İnsanlar kelimeleri doğru öğrenirler..

 

‘Güldürmeden önce utanmayı dene’: Ben utanılacak birşey yaptığımı düşünmüyorum.. Bana hakaret etmekten eleştiri yapmaya fırsat bulamamışsınız.. Ben bu tweeti okuyup ‘şimdi neden utanmalıyım’ diye kendim mi bulmalıyım.? Ne konuda utanacağımı bana hakaret etmek yerine güzel, tane tane bir üslupla deseydiniz. ‘Şahancım şu şu konularda utanman gerekiyor. Utan bundan’ deseydiniz, ben de düşünürdüm ‘Evet abi utanılacak birşey yapmışım’ veya ‘Utanılacak birşey yapmamışım’ diyerek.. Şimdi ben beni eleştirdiğiniz konuyu tahmin etmeye mi çalışayım? Valla Ulvi Amcacığım ben utanacak birşey yapmadım.. 

 

“İŞ TANIMIZDA MI YAZIYOR?

 

Siz milletvekilisiniz diye bu tarz hakaret eden cümlelerle bana konuşamazsınız. Bunu bir netleştirelim. Ben siyasi bir kimlik değilim. Ayrıca bana değil kimseye böyle konuşamazsınız. Çünkü milletin vekilisiniz ve vekaletini aldığınız insanlara böyle hakaret etmemeniz gerekiyor.. Hakaret ederek ne elde etmeye çalışıyorsunuz? Varmaya çalıştığınız noktayı anlayamıyorum.. 

 

Siz siyasiler Meclis’te hepinizin dokunulmazlığı olduğu için birbirinize sayar söversiniz. Sonra kantinde oturur çay çorba içersiniz.. O sizin dünyanız, biz o dünyaya dahil değiliz. Ben bir oyuncuyum, bu vatanın efendi bir ferdiyim. Dolayısıyla siyaseten alışkın olduğunuz bu linç kültürü bende yok. Halktan kimseye böyle konuşamazsınız. Sizin iş tanımınızda ‘milletvekilleri akıllarına estiğince önüne gelene hakaret edebilir’ mi yazıyo.r?

 

Bana bu hakaret mesajını attığınız zaman ne geçti elinize? Açın bakın tweet’iniz altında, 900 yüz bin insan size karşı şeyler yazmış.. Hiç kimse sizinle aynı görüşü paylaşmıyor.. Bunu artık anlayın. Aynı görüşü paylaşsa da aynı üslubun doğru olduğunu düşünmüyor.. 

 

“KİMİN SEVİYESİ RECEP İVEDİK ACABA”

 

Gerçekten kalbimi kırdınız.. Sizin gibi bir pozisyona gelmiş, bir mevki sahibi olmuş bir milletvekiline bu konuşmayı yakıştıramadım.. Bir kere benim adım Recep İvedik değil.. Benim adım Şahan Gökbakar. Recep İvedik karakteri benim kaleme aldığım hayali bir karakter.. Yaşamıyor, hayatta değil.. Benzerleri vardır ama o yok. Ben yaşıyorum İzzet Bey Amcacığım.. Anam babam benimle böyle konuşmuyor hayırdır inşallah!”.’Seviyen Recep İvedik’miş. Kimin seviyesi Recep İvedik acaba? Seviyeden bahsedilen tweet böyle olur mu.? Tweet baştan kendini imha ediyor zaten.. İzzet Bey Amcacığım kafam boş filan değil, baya işlere de yatar. Oyunculuğu moyunculuğu bırakır başka işlerle de uğraşırım. Kafam basar herşeye yani..

 

Size bu üslupta cevap vermeyi bilirim ama kendime yakıştırmıyorum. Sizi attığınız bu tweet’le baş başa bırakıyorum Sayın İzzet Ulvi Bey Amcacığım.”

 

 

 

♦ “TANTAN, TANTANA YAPMIŞ!”

 

Eski İçişleri Bakanı Tantan’ı hedef alan MHP’li Yönter’e yanıt: “Cevap vermeye değmez”

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın hedef alarak:

 

“Tantan, tantana yapmış! Genel Başkanımızın milleti tehdit ettiğini ispat etmezse haysiyetsizdir!” ifadelerini kullandı..

 

Tantan:

 

“Milliyetçilik şuurundan yoksun olanlara cevap vermeye değmez.”

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik “Siz insanlardan oy aldınız. Milleti tehdit edemezsiniz, size öyle bir yetki verilmedi” sözlerine tepki gösterdi.

 

MHP’li Yönter:

 

“Tantan, tantana yapmış! Genel Başkanımızın milleti tehdit ettiğini ispat etmezse haysiyetsizdir! Tantan kim oluyor da Genel Başkanımız’dan hesap sormaya kalkıyor? Milliyetçiliği ağzına alan adama bakın hele, ne fikri var ne de kirli ifadelerini teyit edecek itibarlı bir mazisi…” dedi.

 

“MİLLİYETÇİLİK ŞUURUNDAN YOKSUNLARA CEVAP VERMEYE DEĞMEZ”

 

Tantan:

 

“Milliyetçilik şuurundan yoksun olanlara cevap vermeye değmez. Arşivlere girildiğinde arşivler yalan söylemez. NOKTA!” 

 

SADETTİN TANTAN NE DEMİŞTİ?

 

  • Sadettin Tantan:

 

 “Türkiye bir hukuk devletiyse, hukuk devletinin temel altyapısına dönmek mecburiyeti var. Bunu niçin sağlamıyorsun, niçin bu milletten esirgiyorsunuz? Sayın Cumhurbaşkanı, dini kullana kullana geldiğiniz noktada, hala dinin, inanç değerlerinin içini ne kadar çökettiğinizin farkına varın. Ve bu milletin, özellikle cumhuriyetle beraber özgürleşmiş olan inanç kimliğinin bugün gelinen noktada, tutsak edildiğini görün. Ve hangi dinden ve mezhepten olursa olsun, ‘İlla benim kabul ettiğim anlayışa geleceksin’ diye tehdit etmekten vazgeçin..

 

Bu sözüm Sayın Bahçeli’ye de tabii. Yani siz insanlardan oy aldınız, insanları, milleti tehdit edemezsiniz. Size öyle bir yetki verilmedi..

 

Çıkın, geçmişten bugüne kadar ki, söylemler ve davranışlarınıza geri dönün. Neden geçmişte farklı konuşuyordunuz, şimdi niçin faklı konuşan bir yapı içerisinde olduğunuzu millete anlatmanız gerekiyor. Milliyetçi kimliği kullanarak, milliyetçi kimliğin içini boşaltamazsınız, böyle bir yetkiniz yok. Milliyetçi kimlik sadece bir partiye ait bir kimlik değil.”

 

 

 

 HABERTÜRK’E İKİ ÜST DÜZEY ATAMA

 

MHP ile yaşanan gerginliğin ardından Habertürk TV’ye iki üst düzey atama gerçekleşti.

 

MHP’li İzzet Ulvi Yönter’in HaberTürk TV’de program yapan gazeteci Ebru Baki’yi hedef alması sonrası Habertürk yönetiminde kriz yaşanmış, kanalın genel yayın yönetmeni Kürşad Oğuz ile Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir istifa etmişti.

 

Yaşanan bu istifaların ardından Habertürk TV’de yeni atamalar yapıldı.

 

*Habertürk TV Ankara Temsilciliği’nde Haber Müdürü olarak görev yapmakta olan Çimen Çetin, Habertürk TV Politika Haberleri Koordinatörü olarak atandı.

 

*Show Haber’de, Haber Yayın Yönetmeni Yardımcılığını yürütmekte olan Faruk Demirel ise Habertürk TV Prime Time Haber Programları Koordinatörü görevine getirildi.

 

Medyaradar’ın haberine göre, MHP’ye yakınlığı ile bilinen Demirel’in, Ciner Medya Grubu ile MHP arasındaki buzları eritmek amacıyla bu kritik göreve getirildiği tahmin ediliyor. 

 

 

 

♦ MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YÖNTER, EBRU BAKİ’Yİ HEDEF ALDI

 

“Kudurdunuz değil mi?”

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Habertürk TV sunucusu Ebru Baki’yi hedef alıp “Ne o, kaldıramadınız mı? Kudurdunuz değil mi?” dedi.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin 100 maddelik yeni anayasa taslağını bugün yaptığı basın açıklaması ile duyurdu. Bahçeli’nin açıklamalarını canlı yayındaki programında gündemine taşıyan Habertürk TV sunucusu Ebru Baki ise MHP’nin hedefi oldu.

 

“MHP, EBRU BAKİ’Yİ HEDEF ALDI!”

 

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından Ebru Baki’nin konuya ilişkin haber sunumunu hedef alıp: 

 

“Ebru Baki, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir” dedi.

 

Yönter, şu ifadeleri kullandı:

 

“1)- Habertürk’te art niyetli Ebru Baki’ye konuk olan Kemal Öztürk, Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ile Gülfem Saydam Sanver’in Genel Başkanımızın 100 maddelik anayasa önerisini karalama çabaları edepsizlik ve terbiyesizliktir. Ne o, kaldıramadınız mı? Kudurdunuz değil mi?

 

2)- Ebru Baki, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir….Konuklarını MHP düşmanları arasından seçmesi tam bir kokuşmuşluktur…Bugünkü golü çıkaramayınca çirkefliği ve çirkinliğe tercih ettiler. Yuh olsun!”

 

 

 

 

 

“BAKİ’YE YÖNELİK HAKARET İÇEREN AÇIKLAMALARINA HABERTÜRK YAYININDA TEPKİ GELDİ”

 

Habertürk TV Ekonomi Müdürü Ebru Baki ile ilgili MHP Genel Başkan Yardımcısı Ulvi Yönter’in dün sosyal medyadan yaptığı açıklamaya kanaldan ‘kadına şiddet’ tepkisi geldi.

 

 

 

 

 

Kanalın Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir:

 

“MHP Genel Başkan Yardımcısı dün bir tweet attı. Ben dün yoktum ama bu programda senin partnerinim. Biz burada seninle de tartışıyoruz haber için. Ama yeni bir şey başladı. Beğenmedikleri bir şey olduğunda siyasetçiler gazetecileri hedef gösteriyor. Ben bu ifadeleri tekrar ağzıma almak istemiyorum. MHP’nin kurumsal şahsına da hiçbir şey söylemiyorum. MHP’nin kurumsal kimliği olsa oradan yapılırdı bu açıklamalar. Bu ifadeleri aynen, ne bir eksik ne bir fazla Ulvi Bey’e iade ediyorum. Bu programda gazetecileri hedef gösteren açıklamaları kabul etmiyorum.”

 

Aydemir, Ebru Baki’ye de, “Senin sahip çıkılmaya ihtiyacın yok ama seninle program yapan bir arkadaşın olarak şunu söyleyeyim bunu iade ediyorum” dedi.

 

‘O ÜSLUPLA MÜCADELE ÇOK ZOR’

 

Ebru Baki:

 

“Kesinlikle sahip çıkılmaya ihtiyacım yok. İzleyiciler de buna çok güzel cevaplar verdiler. Sana çok teşekkür ederim ama açmak istediğim bir konu değil. O üslupla mücadele etmemiz çok zor.”

 

‘ARKASINDAYSA GENEL BAŞKAN DA ÖZÜR DİLEMELİ’

 

Aydemir:

 

“Ben Diyarbakır’da doğdum büyüdüm. Diyarbakır sokaklarını çok iyi bilirim. Mezopotamya çocuğuyum. Dünyanın dört bir tarafını da dolaştım işim gereği. Döndüm geldim bu topraklarda işimi yapıyorum. Bu toprakların her karışına aşık bir adamım. Delikanlılıksa, işte bak ekrandan söylüyorum. Gidip tweet atıp hesabımdan çıkmıyorum. Bu konuda Ulvi Bey çıkıp özür dilemeli. Kendisi yaptı bunu, kendi hesabından yaptı. Eğer MHP Genel Başkanı ve MHP kurumsal kişiliği de arkasındaysa bu söylenenlerin onlar da özür dilemeli. Özür dilemeye çağırıyorum. Bunu öfkeyle söylemiyorum. Kimseye hakaret de etmiyorum. Ama bu açıklama hakaret içeriyor. Kimsenin böyle bir hakkı yok. Biz işimizi yapıyoruz.” 

 

 

 

Ebru Baki:

 

“Programda ne olduğunu da anlamadım. Bir gülme geçiyor ama onu da anlamadım. İftira kötü bir şey. İstersen ben sana daha sonra gün içinde gelen hiç karşılaşmadığım küfür ve hakaretleri de bir toparlayayım. O zaman daha çok sinirin bozulur. Bu üslupla muhatap olmak çok zor. O yüzden bir şey söylememeyi tercih ettim. Ama sen konuyu açtın çok sağ ol. Biz bu mesleği yapıyorsak bir takım şeylere de alışmamamız lazım. Kadına şiddet diyoruz, insana şiddet diyoruz, üslup diyoruz tarz diyoruz bu da şiddetin bir başka türü.”

 

“MHP BU KEZ HABERTÜRK TV ANKARA TEMSİLCİSİ BÜLENT AYDEMİR’İ HEDEF ALDI.”

 

“Siz kimsiniz, hangi ölçü ve yüzle MHP ve Sayın Genel Başkanımızı özür dilemeye davet ediyorsunuz”

 

MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Habertürk TV’yi sert sözlerle hedef aldı.

 

İsmail Özdemir:

 

“MHP’nin anayasa yapımı ile ilgili çalışmasını ilan etmesinin hemen ardından HaberTürk ekranlarından Ebru Baki’nin sunduğu programda eleştiri sınırının aşılarak, partimize doğrudan karalama kampanyası yürütülmesi medyadaki hazımsız suretleri bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır.. 

 

Konuyla ilgili olarak Genel Başkan Yardımcımız Sayın İ.Ulvi Yönter, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden bu isimle birlikte, aynı programda bulunarak gerçekleri çarpıtıp, aleni bir şekilde MHP hasımlığı yapan program konuklarına da haklı olarak tepki göstermiştir..

 

Bu olay üzerine, bugün çıktığı HaberTürk ekranlarından, Ebru Baki’ye destek vereceğim derken, seviye, üslup ve ahlaki kayıplarını açıkça gösteren Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’in tutumu ise gazetecilik meslek ahlakının nasıl yerlere düşürüldüğünü göstermiştir..

 

Nereli olduğu bizi ilgilendirmeyen, fakat nezaket sınırlarını geçerek, haddini ve boyunu aşan cümlelerle Genel Başkan Yardımcımız Sayın Yönter’i hedef alan Bülent Aydemir şunu bilsin ki, Sayın Yönter’in bu konuda gösterdiği tepki MHP’nin tepkisidir. Hadi şimdi ne yapacaksınız? Siz kimsiniz, hangi ölçü ve yüzle MHP ve Sayın Genel Başkanımızı özür dilemeye davet ediyorsunuz? Size bu gücü kim veriyor? Televizyon ekranlarından aklınızca siyasete ayar vermeye cüretini nerden buluyorsunuz?..

 

HaberTürk grubundan yanıt bekliyoruz! MHP’ye karşı böylesine seviyesiz ve hadsiz tutum takınan, hanımefendiliğin saygınlığı arkasına gizlenerek çirkin üslubu alışkanlık edinen, gazetecilikten çok külhanbeyi edasıyla konuşmaya yeltenen bu isimlerin arkasında mısınız? Temsil ettiğiniz yayın grubunda neyin ne olduğuna bakmaksızın, eleştiri yahut yorum değil, doğrudan kurumsal yapımıza yönelen saldırı ve karalamalar karşısında elbette bizler de kendi görüşümüzü ifade ederiz, bundan geri durmayız.”

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ulvi Yönter’in tweet’leri ile başlayan Habertürk TV tartışmasına katıldı.

 

MHP-Habertürk TV tartışmasına Devlet Bahçeli de katıldı. MHP Genel Başkanı, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Ulvi Yönter’in, Ebru Baki’yle ilgili hakaret içeren tweet’lerine sahip çıkarak, “Habertürk TV izlemiyorum” kampanyasına katıldı.

 

 

 

https://twitter.com/dbdevletbahceli/status/1389940960285663232?s=20

 

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin tepki gösterdiği Habertürk TV’de Genel Yayın Yönetmeni Hakan Kürşad Oğuz ve Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir istifa etti

 

 MHP’nin tepki gösterdiği Habertürk Televizyonu Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir istifa etti. Aydemir’in yerine Show TV Ankara Temsilcisi Sibel Demirci Erdem getirildi.

 

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Kürşad Oğuz da genel yayın yönetmenliği görevinden ayrıldı.

 

NE OLMUŞTU?

 

https://www.cafemedyam.com/2021/01/15/bahcelinin-goruntuleri-ortaya-cikti/

 

“Devlet Bahçeli en yakınındaki ismi görevden alıyor. Ankara kulisleri bu gelişmeyi konuşuyor”

 

MHP’de 18 Mart’ta gerçekleşecek olan 13. Olağan Büyük Kurultayı, parti yönetiminde dikkat çeken değişikliklere sahne olacak.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’e yeni MYK’da yer vermeyeceği öğrenildi.

 

Bahçeli’nin, veliahtı olarak gösterilen Yönter’e yeni başkanlık divanında yer vermeyecek olması Ankara kulislerinde çarpıcı bir gelişme olarak yorumlandı. Diğer yandan, Bahçeli’nin eski genel başkan yardımcısı Atila Kaya’ya “geri dön” çağrısı yaptığı ve iki ismin bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

 

Ankara Arena Spor Salonu’nda 18 Mart tarihinde 13. Olağan Büyük Kurultay’ını gerçekleştirecek olan MHP’de hazırlıklar sürüyor. “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik” ve “Kazanan Türkiye olacak” sloganlarının kullanılacağı kurultayda, partinin en üst yönetim organları olan MYK ve MDK’da dikkat çeken değişiklikler yaşanacak.

 

Edinilen bilgilere göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık divanındaki bazı isimlere yeni dönemde yer vermeyecek. Bahçeli, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter’i kurultayda MYK dışında bırakacak. MHP’de, genel başkanın veliahtı olarak gösterilen Yönter’in parti yönetiminin dışında kalacak olması Ankara kulislerinde sürpriz olarak yorumlandı.

 

Diğer yandan Bahçeli’nin eski genel başkan yardımcısı Atila Kaya’dan ise geri dönmesini istediği ifade edildi. Bahçeli’nin, 16 Nisan 2017’de gerçekleşen ve Türkiye’yi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiren referandumda MHP’nin “evet” demesine tepki göstererek görevinden istifa eden Kaya ile bir görüşme gerçekleştireceği ve son kararın bu görüşmenin ardından verileceği belirtildi.

 

HASTALIĞI SOĞUK ALGINLIĞI DEĞİL…

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, ‘Liderimiz sağlığına kavuşmuştur, tedavi süreci bitmiştir’

 

♦ İzzet Ulvi Yönter

 

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter:

 

“Yürekler eğer toplu vurursa hiç kimse aramıza giremez. Yeterki bir ve beraber olalım, biz saflarımızı sık tuttuğumuz zaman zalimler karşımızda tel tel dağılırlar. Biz beraber oldukça, omuz omuza verdikçe hainler hiçbir şekilde bizim aramızı bozamazlar. Liderimizi Allah başımızdan eksik etmesin. Liderimizin sağlığı ile ilgili kim dedikodu yapıyorsa fitne çıkarıyorsa ona dikkat edin. Böyle bir şey söz konusu değildir. Liderimiz sağlığına kavuşmuştur, tedavi süreci bitmiştir, mesaisine gelmektedir”.

 

Siyasi parti önderlerinin hasta olması haberdir. Zira toplum ve yönetim üzerinde etkileri var.’

 

MHP’lilerin ‘Bahçeli hasta’ haberlerine gösterdiği alınganlık ve tepkiyi anlamak mümkün değil.

 

İnsani bir hal olan hastalığı zaaf görüp saklamak akıl alacak şey değil!

 

En vahimi MHP’lilerin bilinen tepki ve ceberrutlukları sebebiyle gazeteciler Bahçeli ile alakalı değil hasta olduğu haberi, hiç bir konuda kalem oynatamıyor.

 

Oysa Ankara’da siyaseti yakından izleyen herkes biliyor, Devlet Bahçeli hasta yani ciddi rahatsızlıkları var.

 

HASTALIĞI SOĞUK ALGINLIĞI DEĞİL

 

Hayır hastalığı soğuk algınlığı değil zira öyle olsa Bahçeli hastane hastane gezip farklı doktorların fikrine müracaat etmez, dahası çok önemsediği TBMM’nin açılışında mutlaka Meclis’de olurdu.

 

Onu muayene eden doktorlardan birinden sızan bilgiye göre Bahçeli’nin sorunu kalp ve bazı organ yetmezlikleri.

 

Bu vesile ile kendilerine sağlık dileklerimizi iletelim ve kulis fısıltılarına geçelim.

 

  • Evet iddialara göre;

 

Devlet Bahçeli hastalık sebebiyle bu aralar ikilem içinde yani çekilme ve çekilmeme noktasında imiş!

 

Bütün liderler gibi son nefese kadar postta oturma duygusu hala egemenmiş ki, hasta yatağından Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine kendi adıyla yazılı açıklama yaptırması bunun yansıması.

 

 

 

♦ YENİ MHP’Yİ DİZAYN

 

Ancak mecalsizliği bu hırsına gem vuruyormuş!

 

Takatsizliğine ilaveten kendinden sonraki MHP’yi dizayn etme üzerinde kafa yorduğu bir başka iddia.

 

Fısıltılara göre Bahçeli’nin gizemli istişare arkadaşları ona şunu önermiş:

 

”Hasta halinde olağanüstü kurultaya gidersen, salonda duygusallık hâkim olur ve istediğin ismi seçtirebilirsin. Eğer bunu yapmaz isen MHP senden sonra farklı bir yörüngeye oturur.”

 

Devlet Bahçeli işte bu bakışın gereği olsa gerek,  veliahdını sahneye sürüp sürmeme noktasında kararsızmış.

 

“BAHÇELİ’NİN ÖZEL BURSU İLE OKUMUŞ!

 

Bahçeli’nin şahsi parasıyla burs verip üniversitede okuttuğu isimdir ki bunu MHP camiası biliyor.

 

Dahası, MHP lideri onu iki dönemdir sürpriz şekilde İstanbul listelerinin başlarına koyarak milletvekili olmasını sağladı.

 

Adı: 1976 doğumlu İzzet Ulvi Yönter’dir.

 

Bir ara ülkücü sosyal medya’da çeşitli konularda hedefe oturtulan İzzet Ulvi Yönter’in Bahçelinin veliahdı olduğu MHP içinde birkaç yıldır herkesin dilinde.

 

Bahçeli çekilir mi, Yönter ismi veliaht olarak tutar mı bilmeyiz lakin ülkücü kamuoyunda konuşulanlar bunlar.

 

 

 

♦ İZZET ULVİ YÖNTER KİMDİR?

 

Yönter,11 Mayıs 1976 tarihinde Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini tamamladı. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Politikası Ana Bilim Dalında yüksek lisansını yaptı. Gazi ve Anadolu üniversitelerinde iktisat doktora çalışmalarına devam ediyor.

 

İzzet Ulvi, Ulaştırma ve Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda müfettiş olarak çalıştı. 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği yaptı.

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı da olan İzzet Ulvi Yönter, iyi düzeyde İngilizce biliyor, evli ve bir çocuk babasıdır.

 

https://www.cafemedyam.com/2019/02/04/devlet-bahceli-sayin-ilber-ortayli-gulmeye-devam-etsin-ama-haline/

 

 

 

Sabahattin Önkibar/Odatv.com

 

Fatih Ergin / Yeniçağ 68

 

Cumhuriyet

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial