DÜNYA

BU ŞEKİLDE DEVAM EDERLERSE CAMİLER KAPATILACAK!

ERDOĞAN’DAN MEVLANA CAMİİ AÇIKLAMASI: …“Berlin’deki Mevlana Camii’nde gerçekleştirilen, inanç hürriyetini tümden yok sayan polis operasyonunu şiddetle kınıyorum”

ERDOĞAN’DAN MEVLANA CAMİİ AÇIKLAMASI:

“Irkçı bir operasyon”

NE OLMUŞTU?

Berlin’de Türk ve Türkiye kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg ilçesinde yer alan Mevlana Camisi ve çevresindeki bazı iş yerlerine, Alman devletinin verdiği korona yardımlarından usulsüz yere faydalandıkları şüphesi ile çarşamba sabahı polis baskını düzenlenmişti.

Berlin Başsavcılığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, söz konusu baskınlarda 7 bin euro nakit para ve çeşitli belgelere el konduğu duyurulmuş ve usulsüzlük sonucu devletin yaklaşık 70 bin euro zarara uğratıldığından yola çıkıldığı bildirilmişti.

VAAZLARDA KADINLARIN AŞAĞILADIĞINI VE EŞCİNSELLİĞİN GÜNAH OLDUĞUNUN SAVUNULDUĞU CAMİLER KAPATILACAK…

Hafta sonu kurslarında çocuklara: “kafirlerin, eşcinsellerin ve zina edenlerin öldürülmesi gerektiği’ anlatılıyor!

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema:

”Vaazlarda kadınların aşağılandığı ve eşcinselliğin günah olduğunun savunulduğu camileri kapatacağız.”

Halsema, imamların, kadınları aşağılayan, eşcinselliğin günah olduğunu savunan vaazlar verdiği camilere karşı harekete geçeceğini, bu tür olumsuz görüşlerde ısrar eden camileri ise kapatacağını vurguladı.

Halsema, şunları söyledi:

“Amsterdam, inanç ve inancı yaşama özgürlüğü prensiplerini benimser. Ama biz kökten dinciliğe hayır diyoruz. Fikirlerinizi başkalarına dayatırsanız, hukukun üstünlüğüne karşı saldırgan bir tutum takınırsanız, o hukuk devleti tarafından korunamazsınız. Amsterdam’da anti-demokratik vaazların verildiği birkaç cami var. Onları yakından izliyoruz. Buna devam ederlerse bizimle ciddi sorun yaşayacaklar.”

SELEFİLERLE MASAYA OTURULMAZ!

Amsterdam Belediye Başkanı Halsema: 

“Selefi örgütleri ile işbirliği yapmayacağız. Eşit haklara saygı duymayan gruplarla istişare geçmişte kaldı. Kadın ve erkek eşitliğini ciddiye almayan insanlarla masaya oturmam.” 

Belediye başkanının, radikal görüşlerin savunulduğu camileri kapatma açıklaması, sağ partiler tarafından olumlu karşılanırken; muhalefetteki sosyal demokrat çizgideki İşçi Partisi (PvdA) ise Halsema’ya tepki gösterdi

PvdA Amsterdam İl Başkanı Sofyan Mbraki:

”Camileri kapatmanın yasal dayanağı bulunmuyor. ibadethaneler yerine, vaaz veren imamlara yaptırım uygulanmalı…”

SELEFİ CAMİLERİ KONUSUNDAKİ KAYGILAR

Hollanda medyasının araştırmaları sonucu:

Selefilerin kontrolündeki camilerde hafta sonlarında çocuklar için düzenlenen kurslarda ‘toplumdan, eşitlik ve özgürlük ilkelerinden uzaklaşmaya yönelten’ dersler verildiği ortaya çıktı.

Hafta sonu kurslarında çocuklara: “kafirlerin, eşcinsellerin ve zina edenlerin öldürülmesi; Müslüman gençliğin, ‘kafir Hollanda’yı’ terkederek bir İslam ülkesine yerleşmesi gerektiği” gibi şeyler anlatılıyor.

Hükümet ortağı partiler, bu haberleri “endişe verici” olarak değerlendirdi.

Koalisyon ortakları Liberal Sağ Parti (VVD) ve Hıristiyan Birliği Partisi (CU), yasaların değiştirilerek, hafta sonu okul ve kurslarının denetim altına alınmasını istedi.

İLGİLİ HABER

Odatv.com

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top
%d blogcu bunu beğendi: