NEURALINK: "HASTA SADECE DÜŞÜNEREK FAREYI EKRANDA HAREKET ETTIREBILIYOR."

NEURALINK: "HASTA SADECE DÜŞÜNEREK FAREYI EKRANDA HAREKET ETTIREBILIYOR."

Elon Musk, Neuralink implantı alan ilk insanın artık fare imlecini zihniyle hareket ettirdiğini iddia ediyor; ancak elbette onun sözüne güvenmeliyiz.

♦ELON MUSK, İLK NEURALINK HASTASININ ARTIK FAREYI AKLIYLA HAREKET ETTIRDIĞINI İDDIA EDIYOR

“HASTA SADECE DÜŞÜNEREK FAREYI EKRANDA HAREKET ETTIREBILIYOR.”

Elon Musk, Neuralink implantı alan ilk insanın artık fare imlecini zihniyle hareket ettirdiğini iddia ediyor; ancak elbette onun sözüne güvenmeliyiz.

–   Musk:

”İmplantasyonunun başarılı olduğunu duyurduğum hasta, farkında olduğumuz hiçbir yan etki olmaksızın tamamen iyileşmiş gibi görünüyor..Hasta sadece düşünerek fareyi ekranda hareket ettirebiliyor”

Bu, son birkaç haftadır duyduğumuz ikinci Neuralink güncellemesi. Her ne kadar onun doğruyu söylemediğine inanmak için gerçek bir neden olmasa da, kötü şöhretli fabülistin söylediklerinin ötesinde herhangi bir kanıtın bulunmaması , bu tür iddiaları biraz yarım yamalak hale getiriyor.

Kanıt eksikliğinin ötesinde, Neuralink’in hayvan deneyi denekleriyle ilgili kanlı geçmişi de var; bunların çoğu, beyin çipleri nedeniyle kararsız davranmalarına ve zaman zaman kendilerine zarar vermelerine neden olduğu için öldürülmek zorunda kaldı.

Bu dehşet verici olaylar şirketin 2018 ile 2020 arasındaki deneylerinin ilk aşaması sırasında meydana geldi – ancak bu o kadar da uzun zaman önce değildi, bu yüzden aynı şirketin şimdi bunlardan birini piyasaya sürmesi düşüncesi akılları çıldırtıyor. bir insana implante edilir.

Aslında, Musk’un Neuralink’in özel çipini yaşayan bir insanın beynine yerleştirdiğini duyurmasından sadece birkaç ay önce, kanun yapıcıların yeni nesil BCI vaatleriyle yatırımcıları yanılttığı iddiasıyla şirketi soruşturması için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na baskı yaptığına dair haberler çıktı. teknolojisiyle ilişkili primat ölü sayısını açıklamadan.

Musk’ın iddiasını göründüğü gibi kabul edersek, Neuralink’in geçmişinin ne kadar kısa ve acımasız olduğu göz önüne alındığında bu oldukça büyük bir olay olurdu – ancak beyin-bilgisayar arayüzlerini kullanan diğer kişilerin de göz önüne alındığında, fareyi zihniyle hareket ettirmek eşi benzeri görülmemiş bir adım olmayacaktır. (BCI) on yılı aşkın bir süredir benzer yetenekler sergiliyor .

İlginç bir şekilde Neuralink, insanlar üzerinde denemeler için başvuruları açtığını duyurduğu Eylül ayından bu yana kendi blogunda herhangi bir güncelleme yayınlamadı . Kurucusunun iddialarının kayıt altına alınmasını istemek için şirkete ulaştık, ancak Musk’un diğer şirketlerinin halkla ilişkiler departmanlarını nasıl boşalttığını düşünürsek pek bir yanıt beklemiyoruz .

 

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial