Inceller, kadın düşmanı ve kadınlara yönelik düşmanca görüşler sergileyen çevrimiçi topluluklar oluşturmalarıyla biliniyor (

Inceller, kadın düşmanı ve kadınlara yönelik düşmanca görüşler sergileyen çevrimiçi topluluklar oluşturmalarıyla biliniyor (

Inceller, kadın düşmanı ve kadınlara yönelik düşmanca görüşler sergileyen çevrimiçi topluluklar oluşturmalarıyla biliniyor

♦ Araştırma incellerin, değersiz olduklarına inanmaya daha yatkın olduğunu ortaya koyuyor…

Incellere yönelik ilk resmi çalışma: Sonuçlar genel kanıyla çelişiyor

-Inceller, kadın düşmanı ve kadınlara yönelik düşmanca görüşler sergileyen çevrimiçi topluluklar oluşturmalarıyla biliniyor

Genellikle incel diye adlandırılan istemsiz bekarlar üzerinde yapılan türünün ilk örneği niteliğindeki bir araştırma, bu kişilerin kadınları gerçekçi olmayan standartlara tabi tuttukları yönündeki yaygın inanışla çelişiyor.

-Inceller, kadınlarla romantik bağlar kuramadıklarına dair algıları etrafında kimliklerini şekillendiren, cinsel açıdan küskün bir grup erkek için kullanılan bir ifade.

Kendilerini sıklıkla kadın düşmanı veya karşı cinse ve cinsel olarak aktif erkeklere yönelik düşmanca görüşlerle ilişkilendiren genç erkeklerden oluşan çevrimiçi topluluklar, ciddi endişe yaratıyor..

 

Yorumcular, incellerin flört dünyasında başarısız olmasının kadınları gülünç derecede yüksek standartlara tabi tutmaları ve etkileyecekleri partnerin niteliğiyle ilgili gerçekçi davranmamalarından kaynaklandığını sık sık öne sürüyor..

 

Öte yandan Teksas Üniversitesi’nde incellerin partner bulma psikolojisi üzerine ilk resmi çalışmayı yürüten araştırmacılar, aslında kendi kendini incel diye tanımlayanların bu grupta olmayan erkeklere kıyasla potansiyel kadın taliplerinden daha az şey talep ettiğini belirtiyor..

 

 

Sosyal medya aracılığıyla ulaşılan 319 erkeğin katıldığı bu son çalışmada katılımcıların 139’u kendini incel diye tanımlarken yaş ortalaması 29 olarak belirlendi..

 

Yaygın yanlış kanıların aksine inceller yüz çekiciliğinden zekaya ve cinsel beceriye kadar 15 farklı özellikten 12’sinde ortalamanın altında puanlara razıydı..

 

-Çalışmada, birini “uzun vadede potansiyel romantik partner” olarak değerlendirmeleri için karşılaması gereken minimum puanı seçmesi istenen katılımcılar 15 özellikte bir ile 10 arasında puanlar verdi.

The Journal of Sex Research’te yayımlanan çalışmada, erkeklere aşkta neden şanssız olduklarını düşündüğü de sorulurken sonuçlara göre diğerlerine kıyasla kendilerini daha değersiz görme ihtimalleri daha yüksekti.

-Incellerin bekarlıklarını diğer erkeklerle rekabet gibi dışsal nedenlere bağlama olasılıkları daha yüksekken, bulgular aynı zamanda kadınların çekici bulduğunu varsaydıkları özelliklerde de farklılıklar olduğunu ortaya koydu.

-Zeka, nezaket ve mizah isteğini hafife alan grup, fiziksel çekicilik ve maddi imkanlara daha fazla önem verdi.

Araştırmacılar incellerin daha kısa boylu olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu da bulurken, kadınların ortalamadan daha uzun erkeklere ilgi duyma ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösteren çalışmaların bu erkeklerin reddedilme duygusuna katkıda bulunduğunu da tespit etti.

Alek Minassian
Alek Minassian, “Incel İsyanı başladı!” diye bir paylaşım yaptıktan sonra 11 kişiyi öldürmüştü

Son yıllarda bir dizi terör saldırısından sorumlu tutulmalarının ardından inceller, ana akım medyada daha geniş bir şekilde tartışılmaya başlandı.

-Elliot Rodger, 22 yaşında halen bakir olmaktan şikayet ettiği bir video paylaştıktan kısa süre sonra, 2014’te Kaliforniya’daki silahlı ve bıçaklı bir saldırıda 6 kişiyi öldürmüştü.

-Rodger kadınlara karşı nefretini ve cinsel açıdan reddedilmesine duyduğu öfkeyi detaylandıran 141 sayfalık bir belge de yayımlamıştı.

Toronto’da “kadın düşmanı terörizm” diye nitelendirilen bir minibüs saldırısında 11 kişiyi öldüren ve 15 kişiyi yaralayan Alek Minassian ise manşetlere çıkan bir diğer kötü şöhretli incel.

 

-Minassian saldırıdan kısa süre önce yaptığı bir Facebook paylaşımında “Incel İsyanı çoktan başladı!” demişti. Minassian görünüşe göre Rodger’ı “incellerin kurucu babası” olduğu için idol olarak görüyordu.

 

-Plymouth’ta toplu katliam yapan Jake Davison katliamından birkaç gün önce internette, Birleşik Krallık’taki incel seri katilleri ve terörle mücadele polislerini araştırmıştı..

Rapor, incellerin feminist düşmanlığı diye de nitelendirilebilecek bir "kadın düşmanı aşırıcılığı" biçimini karakterize ettiğini öne sürüyor
Rapor, incellerin feminist düşmanlığı diye de nitelendirilebilecek bir “kadın düşmanı aşırıcılığı” biçimini karakterize ettiğini öne sürüyor

♦ ABD Gizli Servisi: “İstemsiz bekarlar” tehdidi büyüyor

Raporda, incel hareketleriyle bağlantılı erkeklerin kadınları öldürdüğü vakalar inceleniyor

Rapor, incellerin feminist düşmanlığı diye de nitelendirilebilecek bir “kadın düşmanı aşırıcılığı” biçimini karakterize ettiğini öne sürüyor..

ABD Gizli Servisi’nin hazırladığı tedirgin edici yeni raporda, kendini “istemsiz bekar” diye niteleyen erkeklerin Amerika’da büyüyen bir tehdit olduğu ortaya kondu.

“Involuntary” (istemsiz) ve “celibate” (bekar) kelimelerinin birleşiminden oluşan “incel”, kadınlarla cinsel ilişkiye girmeyi çok istemesine rağmen bunu başaramayan, sonucunda da kendi cinsel ilişki kurma acizliğinden tamamen kadınları sorumlu tutan heteroseksüel erkeklere deniyor.

ABD Ulusal Tehdit Değerlendirme Merkezi’nin hazırladığı 26 sayfalık rapor, incel hareketiyle bağlantılı erkeklerin kadınları öldürdüğü bir dizi hadiseyi inceledi. Son yıllarda ABD ve Kanada’da düzinelerce kadın incel hareketiyle bağlantılı ölümcül ve tedirgin edici saldırılarda hayatını yitirdi.

Araştırmacılar, yıllar süren araştırmada ortaya çıkarılan, kaygı verici ve tehditkar iletişim, şiddete yatkınlık, yoğun veya artan öfke, başkalarını suçlama, tuhaf veya uygunsuz davranışlar ve kişilerarası zorluluklara odaklanan “davranışsal tehdit değerlendirme temalarına” da dikkat çekti..

Araştırmacıların tespit ettiği temalar arasında diğerlerinin yanı sıra taciz, yaşamdaki arzularda başarısızlığa uğrama, sonuç alamama, mali istikrarsızlık ve geçmişte zorbalığa uğrama yer aldı.

Rapor, incellerin feminist düşmanlığı diye de nitelendirilebilecek bir “kadın düşmanı aşırıcılığı” biçimini karakterize ettiğini öne sürüyor. “Incel” terimi “buna hakkı olduğunu düşünmesine rağmen kadınlarla romantik veya cinsel ilişki kuramadığını hisseden erkekleri” tanımlamada kullanılıyor.

Çalışmada, “Bazen ‘erkek üstünlüğü’ diye de adlandırılan toplumsal cinsiyet temelli bu ideoloji, sansasyonel kitlesel şiddet olaylarıyla ilişkisi sebebiyle son yıllarda araştırmacıların, devlet kurumlarının ve insan hakları gruplarının ilgisini giderek daha çok çekiyor” dendi.

Araştırmacılar, bir adamın Florida’nın başkenti Tallahassee’deki yoga salonunda ateş açması sonucu iki kadını öldürdüğü ve diğer 4’ünü yaraladığı silahlı saldırıyı inceledi. Rapor, katilin onlarca yıl boyunca uyarı sinyalleri verdiğini ortaya çıkardı.

Raporda, yoga salonundakileri ölümcül biçimde vurduktan dakikalar sonra yarı-otomatik silahıyla kendini vuran Scott Beierle’yi saldırı gerçekleştirmeye sevk eden şeyin kadınlarla ilişki kurmakta zorlanması olduğu ifade edildi.

40 yaşındaki saldırgan daha önce halka açık alanlarda kadınları elle taciz etmesi sebebiyle tutuklanmış, birkaç işten çıkarılmış ve ordudan atılmış.

Beierle’nin kamuya açık belirli yerlere girişi engellenmiş. Ebeveynlerinden gelen bir beyanda uyurken kapıyı kilitledikleri ve genç kızlara dokunduğu için Beierle’yi yeğeninin doğum günü partisinden çıkarmak zorunda kaldıkları belirtiliyor.

Beierle, kendi yazdığı “Hepsini S******” adlı şarkıyı yoga salonu saldırısıyla aynı gün internette paylaşmış. Geride bıraktığı nottaysa şu yazıyormuş:

Beraber yaşayacak düzgün bir kadın bulamıyorsam o zaman birlikte ölecek bir sürü ahlaksız kadın bulurum.

 

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Verified by MonsterInsights