GENEL

‘Kemal Beyin uzlaşmacı tavrı iktidar için en büyük tehdit’

‘Gazetecilik iktidarlara karşı toplumun çıkarını savunmaktır..’

‘Ulusalcılar ve iktidar Kılıçdaroğlu karşıtlığında birleşti’

‘Ulusalcı cephe ile iktidarın ittifakı’

Yazar Levent Gültekin:

Türkiye’de basın kurumları ve örgütleri arasında bir bölünmüşlük yaşanıyor ve ortak değerler oluşturulamadı..

Ulusalcı cephe kendi ‘mahallesindeki’ iktidarını korumak adına birçok konuda siyasi iktidarla aynı çizgiye geldi.”

Ulusalcı cephe ile iktidarın ittifak ettiği bir konu var o da Kemal Kılıçdaroğlu

Levent Gültekin:

”Ulusalcılarla iktidarın ittifakı çok enteresan. Kemal Beyin birçok eksiği var tabi. Ama en önemli vasfı uzlaşmacı tavrı ile oyun kuruculuğu. Ve bu iktidar için en büyük tehdit. Ulusalcı kesim de Kemal Beyi bu yönüyle sevmiyor.”

‘BASIN KARTI’

Basın İlan Kurumu’nun reklam kesme cezası uyguladığı Evrensel gazetesi çalışanlarının sarı basın kartları iptal edildi. Evrensel gazetesinin ardından yenilenme için başvuru yapmış olan ve uzun süredir bekleyen farklı basın kuruluşlarından çok sayıda gazetecinin basın kartının da iptal edildiği ortaya çıktı.

Levent Gültekin:

Gazetecilik iktidarlara karşı toplumun çıkarını savunmaktır..

İktidar topluma, ‘senin adına avukatlık yapanların avukatlık belgelerini elinden alıyorum’ diyor. Alınan karar bu anlama geliyor..

Türkiye’de basın kurumları ve örgütleri arasında da bir bölünmüşlük var. Bu sadece gazetecilik alanındaki bir dağınıklık değil. Türkiye’deki iktidar bugünkü varlığını onun karşısında tutum alanların dağınıklığına borçlu, birbirine olan düşmanlıkları iktidarın yakıtı haline geliyor. Biri çıkıp  ‘memlekette hukuk yok’ diyor. Ama sevmediği bir yazara müebbet ceza geldiğinde diyor ki ‘helal olsun’. En sevmediğimiz düşmanımız bile haksız hukuksuz bir şekilde yargılandığında buna karşı çıkmamız gerekiyor.”

‘Türkiye’deki bölünmüşlük’

Levent Gültekin:

”Türkiye’deki bölünmüşlük ‘insanların hukukunu koruma’ konusunda da yaşanıyor..

Bunu ‘Alevilere cemevi’ meselesinde de yaşıyoruz. Bir taraftan ‘devlet dinden elini çeksin’ bir taraftan ‘devlet cemevini tanısın’ diyoruz. Biz gazeteciler olarak ortak değerler oluşturamıyoruz. Yani kimi ulusalcılar sırf  gazetecilik yapan insanlara düşman. Barış diyorsun oradan bir ulusalcı sana terörist diyor. Bari demokrasi özgürlükler konusunda anlaşalım”

‘Türkiye’de ulusalcılar demokrasi mücadelesi vermiyor’

Levent Gültekin:

“Mesela Sözcü Gazetesi demokrasi mücadelesi vermiyor. Kendi iktidar alanı için mücadele veriyor. Kendi mahallelerinin, kendi düşünce dünyalarının iktidar mücadelesini veriyorlar. O düşüncenin iktidarında da bir başka toplum kesiminin yeri yok. İktidar mücadelesinin zaten kendisinde demokrasi insan hakları gibi bir şey söz konusu değil…” 

‘Kemal Beyin uzlaşmacı tavrı iktidar için en büyük tehdit’

Levent Gültekin:

“Ulusalcı cephe ile iktidarın ittifak ettiği bir konu var o da Kemal Kılıçdaroğlu. Kemal Beyin uzlaşmacı tavrı iktidar için en büyük tehdit. Çünkü, ‘Bu adam kiminle ittifak yapacak, kimi aday yapacak öngörülemez durumda’ diye düşünüyorlar.  Partinin başında bilindik bir ulusalcı olsa rahatlayacaklar. ‘Bu ortak değerlerde bir araya gelemez, kendi mahallesinin sözcüsü olur ve bizim mahalle büyük olduğu için biz kazanırız’ diye düşünürler’. Aynı şikayet ulusalcılarda da var. Ulusalcılarla iktidarın ittifakı çok enterasan. Kemal Beyin birçok eksiği var tabi. Ama en önemli vasfı oyun kuruculuğu. Ve bu iktidar için en büyük tehdit. Ulusalcı kesim de Kemal Beyi bu yönüyle sevmiyor”

İLGİLİ HABER

t24. – Yazar Levent Gültekin, Şirin Payzın’a yorumladı

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top
%d blogcu bunu beğendi: