Kaz Dağları’nın uzantısı olan Kirazlı orman sahasında Kanaladalı Alamos Gold şirketi binlerce ağacı katlederek maden, daha doğrusu altın arıyor. Yöre insanı aramalara tepkili.
Siyasi iktidarın bilgisi ve izni olmadan bu çalışmalar yapılamaz. Maden yasası değiştirildi, ÇED raporlarıyla oynandı.
Maden firması: ‘bölgeye zenginlik getireceğiz’ diyor.
Doğa katliamı öncesinde bölge insanının görüşü alındı mı? Bundan sonrası için ne olur? Yurttaş direnmekte kararlı, siyasi iktidar geri adım atar mı? Kanadalı şirket vazgeçer mi? Gazeteci Serhat Doğan sordu, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Miyase İlknur tek tek yanıtladı.
Söz, Çanakkale ve civarında yaşayan Kaz Dağları savunucularında. Neden direniyorlar?
Kaz Dağları’nda siyanürle ayrıştırarak altın aranmasına Türkiye’nin neredeyse tamamından aynı tepki yükseliyor. Fakat siyasi iktidar hala bir adım atmadı. Kirazlı bölgesine çadır kurarak Kanadalı maden şirketine tepkilerini gösteren yurttaşlar Cumhuriyet Tv’ye konuştu.
www.cumhuriyet.com.tr
