''HDP’li vekiller sizce milletvekili mi? Eğer öyleyse, onların yüz yüze kaldığı muamele hakkında ne düşünüyorsunuz? Rahatsız oluyor musunuz? Olmuyorsanız, sizler, ne olduğunda rahatsızlık duyarsınız? Bir sınırınız var mı?''

HDP milletvekillerine yapılanlar karşısındaki, siyasetçi sessizliğine ilişkin…

Murat Sevinç: ”HDP’li vekiller sizce milletvekili mi? Eğer öyleyse, onların yüz yüze kaldığı muamele hakkında ne düşünüyorsunuz? Rahatsız oluyor musunuz? Olmuyorsanız, sizler, ne olduğunda rahatsızlık duyarsınız? Bir sınırınız var mı?”

Bu soruları yöneltme hakkına sahibim. Çünkü orada bulunmalarının nedeni, benim verdiğim vekalet. Maaş alabilmelerinin nedeni, benim/bizim ödediğim/iz vergiler.

Türkiye’de vergi ödeyen ve yurttaşlık haklarına sahip olan yaklaşık altı milyon civarında seçmen. HDP’ne oy verdi/verecek. Ve HDP seçmeni ile diğer partilerin seçmenleri, HDP seçmenin seçtiği vekiller ile sizler, eşit yurttaşlık ve vekillik hak ve ödevlerine sahipsiniz. 

Murat Sevinç: ”Halihazırdaki sistemde, sahip olduğunuz sayıyla, TBMM’deki varlığınız ile yokluğunuz arasında bir fark yok. Tek bir iktidar ‘icraatını’ engelleyemezsiniz. Parlamentoda bir etkinizin olma ‘ihtimali dahi’ mevcut değilse, hiç olmazsa ‘vekalete’sadakat gösteremez misiniz?” 

Tarihsel/kuramsal gerekçelerle, seçildiğiniz bölgeleri ya da sizi seçenleri değil, ‘ulusu’ temsil ediyorsunuz. Bu yüzdendir ki, anayasal ve yasal bazı ayrıcalıklarınız var. Bir vekilin dokunulmazlık zırhına sahip oluşu, parlamentonun dokunulmazlığı, üstünlüğü ve baskı altında kalmadan çalışabilmesi amacını sağlamaya yöneliktir.

Sevinç: ”HDP’lilere layık görülen kötü muamele, diğer vekillere ve parlamentonun kişiliğine reva görülmektedir.”  

Murat Sevinç: ”Bir HDP’li vekilin pervasızca tartaklanması, TBMM’nin tartaklanmasıdır. Ulusun/milletin iradesinin, tartaklanmasıdır. Haliyle yalnızca HDP’lileri değil sizleri de ilgilendirir.”

”Olup bitenden, bir vekil olarak rahatsızlık duyuyor musunuz? Yok eğer duymuyoruz diyorsanız, ne olduğunda canınız sıkılacak? Sınırınız, tahammül edemeyeceğiniz herhangi bir muamele var mı?”

Kaynak Murat Sevinç

www.diken.com.tr


Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: